La terrassa, que no tenia fonaments, ha col·lapsat

S'esfondra una part d'un restaurant d'Altafulla pel fort onatge

La terrassa coberta del restaurant Voramar Cal Vitali d'aquest municipi de la Costa Daurada no tenia fonaments i s'ha ensorrat, després de dies de temporal

RedaccióActualitzat

El temporal d'aquest dissabte ha destrossat part del restaurant Voramar Cal Vitali d'Altafulla, al Tarragonès. El fort onatge ha estat constant des de fa deu dies, amb onades de més de tres metres, segons assenyala l'Ajuntament en un comunicat.

En el moment de l'accident, que no ha fet ferits, la terrassa coberta estava buida, però hi havia gent dins del restaurant, que va ser desallotjat al migdia.

Ningú estava dinant a la terrassa quan el mar se n'ha emportat una part (CCMA)

En una revisió posterior, s'ha vist que la terrassa no tenia fonaments i s'aguantava directament a la sorra. L'estructura ha cedit perquè el mar n'ha soscavat la base.

Els Bombers de la Generalitat han revisat l'edifici per assegurar-se que no hi ha perill.

El restaurant està precintat des de l'esfondrament, després de la intervenció dels bombers, la policia local d'Altafulla i tècnics municipals.


Protegir la platja

L'Ajuntament d'Altafulla ha destacat el seu compromís amb la "protecció i gestió sostenible" de la platja i ha dit que diversos informes demostren que l'aportació de sorra exògena "no és la solució a la protecció del litoral ni a l'evident i inevitable creixent nivell del mar fruit del canvi climàtic".

Des de l'any passat, l'Ajuntament ha impulsat la recuperació de les dunes de la platja perquè facin de protecció natural davant les llevantades, un projecte anomenat Platja Viva, que va rebre el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, dotat amb 5.000 euros.

Aquest dilluns hi ha una reunió entre responsables de l'Ajuntament, la Generalitat i la Direcció General de la Costa i el Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, que ja estava programada abans d'aquest accident.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut