Roma

S'esfondra part de la Domus Aurea, la residència de Neró a Roma, durant uns treballs de restauració

La Domus Aurea de Roma, o palau daurat, on l'emperador Neró va establir-hi la residència privada durant els seus últims anys de vida, ha sofert un despreniment en una de les galeries, durant els treballs de restauració que es duen a terme en el monument que s'aixeca a pocs metres del coliseu. El despreniment s'ha produït a la galeria trajana, que dóna accés al complex arqueològic, i que es troba sota uns jardins. Uns seixanta metres quadrats s'han desprès del sostre de la galeria a causa de les filtracions d'aigua que hi ha hagut després de les últimes pluges.

Actualitzat
La zona afectada estava tancada al públic en el moment de l'ensorrament, encara que els bombers han establert un perímetre de seguretat a la zona.

Des del 2005, el palau daurat estava tancat al públic per les tasques de restauració a què estava sent sotmès i pel risc de despreniments per l'aigua que es filtra en l'època de pluges als jardins que es troben sobre el monument.

Als voltants de l'àrea arqueològica de la Domus Aurea, una de les zones més turístiques de la capital italiana, també hi ha importants monuments com el Coliseu, els fòrums imperials i diverses basíliques.

Construïda per l'emperador Neró (37-68 dC) després del gran incendi que va assolar Roma l'any 64 dC, la Domus Aurea va ser concebuda com una representació del cosmos i estava vinculada al moviment del sol i de les estrelles.

A més dels acabats en or que la van caracteritzar i li van donar nom, als sostres de les galeries destacaven les incrustacions de metalls semiprecioses i de làmines d'ivori.

Anys després de la seva creació, Vespasià va recuperar l'edifici per al gaudi dels ciutadans amb el propòsit de guanyar-se el favor del poble romà.

L'edifici ha estat tancat i obert de manera parcial al públic en diverses ocasions i, amb les obres que s'estaven duent a terme des del 2005, s'esperava poder garantir-ne l'obertura completa d'aquí a dos anys.
Anar al contingut