Ambulàncies a la zona on s'ha ensorrat un escenari en un acte de campanya a Mèxic
Ha passat en un acte electoral al nord del país (EFE/Miguel Sierra)

S'ensorra l'escenari d'un míting a Mèxic i causa almenys 9 morts i 50 ferits

Un cop de vent fort hauria provocat l'enfonsament de l'estructura

RedaccióActualitzat

Nou persones han mort i una cinquantena més han quedat ferides perquè s'ha enfonsat l'escenari on es feia un acte de campanya electoral a Mèxic, al nord del país. En concret, a la ciutat de San Pedro Garza García, a l'estat de Nuevo León.

Segons ha explicat el governador, Samuel García, els ferits són de diversa consideració: "De forma preliminar, tenim cinc persones sense vida i 50 amb diferents tipus de lesions, algunes de greus, altres menys". "Continuem esperant dades oficials, esperem la Fiscalia perquè faci la seva feina".

El moment de l'accident ha estat registrat pels assistents, que han compartit el vídeo a les xarxes socials. Segons sembla, un cop fort de vent ha fet moure l'escenari i s'ha ensorrat.

A les imatges, es veu els candidats del partit opositor Moviment Ciutadà, que feia el míting, fugint de l'estructura, mentre les torres i la pantalla central es desplomen i cauen a sobre d'algunes persones

Són Jorge Álvarez Máynez, candidat presidencial, i Lorena Canavati, candidata a l'alcaldia de San Pedro Garza García.

Els candidats n'han sortit il·lesos.

Álvarez Máynez ha suspès els actes de campanya arran de l'accident, que es produeix quan falten deu dies per a les eleccions a Mèxic, que se celebren el 2 de juny.

Més de 98 milions de mexicans estan cridats a les urnes per renovar la presidència de la República, el Senat, la Cambra de Diputats i els governs de Chiapas, Guanajuato, Jalisco, Morelos, Pobla, Tabasco, Veracruz, Yucatán i Ciutat de Mèxic.



 

 

ARXIVAT A:
Mèxic
Anar al contingut