El restaurant Jumbo atracat al port de Hong Kong
El Jumbo es va construir als anys 70

S'enfonsa un vaixell restaurant icònic de Hong Kong quan el canviaven d'ubicació

El Jumbo, construït als anys 70, tenia capacitat per a més de 2.000 comensals, i feia dos anys que estava tancat per la covid

RedaccióActualitzat

El famós restaurant flotant Jumbo, una de les atraccions turístiques de Hong Kong, s'ha enfonsat al mar de la Xina Meridional. El vaixell va salpar dimarts passat del moll on havia estat dècades cap a una nova ubicació, que no s'ha revelat. El remolcaven altres embarcacions.

Segons l'empresa que l'opera, Aberdeen Restaurant Enterprises, aquest diumenge, en creuar les aigües properes a les illes Paracels -- a uns 1.000 quilòmetres de la costa --, els van sorprendre "condicions meteorològiques adverses". El vaixell restaurant es va omplir d'aigua i va acabar al fons del mar.

No hi ha imatges de l'enfonsament, però un usuari de Twitter ha compartit el vídeo de l'operació de remolc per treure el Jumbo del port:

El comunicat explica que, malgrat els esforços per rescatar-lo, el vaixell va bolcar i es va acabar enfonsant a més de 1.000 metres de profunditat, fet que fa que sigui gairebé impossible rescatar-lo-. Cap membre de la tripulació va quedar ferit.

El restaurant Jumbo de nit
El restaurant feia dos anys que estava tancat (Flickr/ChiralJon)

Més de 3 milions de clients en 50 anys

El restaurant es va construir als anys 70 del segle XX, i tenia capacitat per a 2.300 persones. En el seu moment, va costar uns 3,8 milions d'euros. 

Es creu que més de 3 milions de persones han menjat la seva cuina cantonesa en aquest temps, incloses algunes celebritats, com Tom Cruise, Richard Branson o la reina Elisabet II d'Anglaterra. A més, havia estat escenari de diverses pel·lícules, una de James Bond.

Formava part del perfil de la costa sud de l'illa de Hong Kong, a l'àrea d'Aberdeen, i feia dos anys que estava tancat per la pandèmia. De fet, les mesures estrictes contra la covid a la Xina han mantingut les fronteres tancades al turisme tot aquest temps.

Davant la impossibilitat que mantenir el negoci, l'empresa va anunciar al maig que el traslladaria a un altre port fora de Hong Kong. I és que, malgrat que des de fa un mes ja poden entrar-hi turistes, encara se'ls obliga a fer una quarantena de set dies en uns hotels concrets que s'han de pagar ells.

ARXIVAT A:
TurismeHong Kong
Anar al contingut