Tunísia

S'eleven a 42 els morts en l'incendi provocat durant un intent de fugida massiu a la presó de Monastir

Almenys 42 presos haurien mort i desenes més haurien quedat ferits en l'incendi del centre penitenciari de Monastir, al sud de Tunísia. Les primeres informacions apunten que el foc hauria començat durant un intent de fugida massiva. A hores d'ara la situació encara és molt confusa però algunes fonts asseguren que els motins s'haurien anat estenent per diverses presons d'arreu del país.

Actualitzat
Després d'una nit violenta amb robatoris i saquejos, la situació a Tunísia encara és tensa i confusa. Les últimes informacions, encara no del tot clares, parlen d'incidents en diverses presons. Al centre d'internament de Monastir, almenys una quarantena de presos haurien mort.

Segons fonts governamentals, els presos haurien calat foc al llit de les seves cel·les i això hauria provocat un gran incendi, durant el qual alguns presos haurien aprofitat per fugir. Altres fonts, en canvi, diuen que ha estat per la policia, que els ha disparat indiscriminadament per frenar un intent de fugida massiva.

A més, els motins s'haurien estès a altres zones del país. A Gafsa i Kasserine han pogut ser controlats, mentre que a la presó de Bizerte, al nord-oest de Tunísia, i a la de Mornaguia, a 17 quilòmetres de la capital, desenes de presos haurien aconseguit fugir.

L'estat d'excepció està vigent des de divendres, poc abans que el president, Ben Ali, fugís del país després de gairebé un mes de protestes populars que han deixat desenes de víctimes mortals.

Mentrestant, les autoritats intenten omplir el buit de poder que ha deixat Ben Ali. Tunísia ja té un nou president interí: és el fins ara cap del Parlament, Fouad Mebazaa, que ha jurat el càrrec i ja ha demanat al primer ministre que formi un govern de coalició que dirigeixi el país fins als comicis. Mebazaa ha dit que conduirà el país fins a les properes eleccions sense excloure ningú. Els comicis s'hauran de convocar abans de 60 dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut