Un centenar d'homes armats segresten més de 280 estudiants de primària a Nigèria

Els atacants van irrompre dijous al centre escolar del poble de Kuriga mentre disparaven trets a l'aire, en un nou segrest massiu

Redacció/AgènciesActualitzat

Nou segrest massiu en una escola de Nigèria. Un grup d'homes armats han entrat en un centre educatiu de la localitat de Kuriga, el centre-nord del país, i s'ha emportat almenys 280 alumnes de primària.

Els fets han passat a l'estat de Kaduna, en una de les diverses zones de Nigèria on hi ha bandes criminals que cometen assalts per demanar rescats.

Un centenar d'homes armats van irrompre dijous al centre de primària i secundària mentre disparaven trets a l'aire i es van endur a la força alumnes i professors. Els van portar cap al bosc i no se n'ha sabut res més.

El governador de la regió on han passat els fets ha visitat el poble. Els ha assegurat que la policia està seguint la pista dels desapareguts i ha promès a les famílies el retorn dels infants.

El subsecretari de la Coalició d'Acció de la Societat Civil sobre Educació per a Tots a Kaduna, Farouk Alhassan, ha declarat:

"Més de 280 alumnes han estat segrestats pels bandits, que anaven en motos i han disparat durant l'atac."

Una escola de Katsina, també a Nigèria, on hi va haver un altre segrest l'agost del 2021 (Reuters)

Segons fonts policials, s'està rastrejant el bosc per mirar de rescatar els estudiants, alguns dels quals haurien aconseguit fugir dels atacants.

Diversos mitjans locals citen un professor, Sani Abdullahi, que assegura haver estat entre les víctimes que van poder escapar-se. Segons ha declarat, el grup inicial era de 700 persones, que van ser traslladades fins al bosc.

Per ara, ningú no ha reivindicat l'atac, en un país on conviuen grups jihadistes, com Boko Haram, i diverses bandes criminals.

Tot i les promeses del govern nigerià per acabar amb la violència, els segrestos massius continuen sent una pràctica habitual d'aquests grups per aconseguir finançament.
 

La condemna d'Amnistia

Amnistia Internacional ja ha demanat al govern de Nigèria que blindi els menors i el seu dret a l'ensenyament, perquè les famílies no hagin de triar entre l'educació o la vida dels seus fills. L'ONG considera que "les escoles han de ser un lloc segur". 

Des del 2009, el grup jihadista Boko Haram ha sumat molta inseguretat al país, sobretot al nord-est. I a partir del 2016, una escissió d'estat islàmica anomenada ISWAP per les sigles en anglès (Islamic State's West Africa Province) també s'ha dedicat als segrestos massius. 

L'últim segrest d'escolars va ser l'estiu del 2021, quan uns homes armats es van emportar més de 150 nenes d'un internat. Les alumnes van tornar amb les famílies mesos després, un cop van haver pagat els rescats.

ARXIVAT A:
TerrorismeMenorsÀfricaInfància Nigèria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut