Segona oportunitat per a Fènix: de gos maltractat a gos policia a Sant Boi de Llobregat

La policia l'ha acollit després que el seu amo l'intentés matar i l'estan ensinistrant com a gos antidroga

RedaccióActualitzat

La policia local de Sant Boi de Llobregat va rebre fa unes setmanes una trucada d'un veí que alertava d'un cas de maltractament animal.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, es van trobar un pastor belga malinois de només sis mesos greument ferit enmig d'un bassal de sang. De seguida el van traslladar a l'hospital veterinari per intervenir-lo.

El seu amo l'hauria intentat degollar i després l'hauria llançat pel balcó. En Fènix presentava múltiples ferides.

El propietari, que està a l'espera de judici, va ser detingut el mateix dia després que els agents entressin al pis i hi trobessin una catana i el terra ple de sang.

Fènix, el gos aspirant a policia de Sant Boi de Llobregat
En Fènix en una de les xerrades de la policia en centres escolars (Policia Local de Sant Boi de Llobregat)

Malgrat l'intent d'assassinat, l'animal va sobreviure i ara es recupera de les ferides a casa d'en Ferran, un agent de la policia que l'ha acollit. Mentrestant, el Fènix es prepara per entrar, també, al cos de policia.

Raül Carillo, agent de la unitat canina de Sant Boi, ha explicat al programa "Tot es mou" que li han vist aptituds per ser un gos antidroga.

"El que busquem en un gos és que sigui actiu, que estigui bé físicament i que jugui molt. El Fènix ja camina perfecte. Li van treure els ferros que li immobilitzaven la pota fa uns dies. Tot el que els ensenyem és a base de jocs, i una mica de menjar, és clar."

La policia està ensinistrant en Fènix perquè distingeixi les olors de l'haixix, l'heroïna i la cocaïna:

"Li mostrem dos pots. Un té marihuana i l'altre no. Cada cop que s'acosta al que té droga, obté un premi. I si s'acosta a l'altre, no. Així el gos comença a relacionar l'olor de la droga amb el premi."

Després de la tràgica experiència dels maltractaments, en Fènix podrà tenir una segona oportunitat. Quan es curi i recuperi del tot la mobilitat, en Fènix podrà entrar a formar part del cos de policia i acompanyar els agents en les operacions antidroga i ajudar-los a desarticular grups de traficants.

Mentrestant, en Fènix participa en diferents xerrades que fa la policia local en centres escolars per conscienciar de la tinença responsable d'animals de companyia i contra els maltractaments com el que va patir.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut