Segon dia d'alto el foc a Síria amb algunes violacions puntuals de la treva

Aquest diumenge hi ha hagut bombardejos en set poblacions del nord i el centre del país

RedaccióActualitzat

Tot i algunes violacions puntuals, la treva a Síria s'està respectant a bona part del país.

Aquest diumenge al matí hi ha hagut bombardejos en set poblacions del nord i el centre del país. Avions de guerra, no se sap si russos o sirians, han bombardejat diverses localitats de les províncies d'Alep, al nord, i de Hama, al centre, segons ha informat l'Observatori Sirià dels Drets, que no ha aclarit si els objectius dels bombardejos estan inclosos en l'acord d'alto el foc.

El director de l'OSDH, Rami Abdel Rahmane, ha precisat que hi ha hagut una víctima mortal a la província d'Alep. Segons Rami Abdel Rahmane, només una de les poblacions bombardejades està controlada pels jihadistes del Front Al-Nusra, la branca siriana d'Al-Qaeda. Els altres, estan en mans dels rebels.

Algunes fonts han apuntat que els bombardejos podrien ser obra de l'aviació russa, que ja va advertir que només respectaria l'alto el foc als territoris controlats pels firmants de l'acord de cessament d'hostilitats.

L'alto el foc, que no inclou els grups jihadistes com el Front Al-Nusra o Estat Islàmic, que controlen més del 50% del territori, sembla que es respecta globalment en aquest segon dia des de l'entrada en vigor.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut