Seat invertirà 300 milions a Martorell en una planta d'assemblatge de cel·les de bateries

La fàbrica donarà feina a 400 persones

Actualitzat

Seat ha concretat aquest matí els seus plans per construir una planta d'assemblatge de cel·les de bateries a Martorell, que donarà feina a 400 persones, amb una inversió de 300 milions d'euros.

És el complement al projecte de fàbrica de bateries de Vokswagen a Sagunt. Quan es va anunciar aquest projecte, l'empresa ja tenia clar que la part final del procés, l'assemblatge de les bateries, s'havia de fer més a prop de la planta de Martorell, on es fabricaran cotxes elèctrics a partir del 2025.

Es va especular amb la possibilitat de la Zona Franca o el Prat, però finalment s'ha elegit construir-la allà mateix. El projecte rebrà fons europeus i la Generalitat creu que reforça el paper de Catalunya en la reconversió cap al cotxe elèctric.

Una planta gran com nou camps de futbol

La superfície de la planta serà de 64.000 metres quadrats, equivalent a nou camps de futbol. Les obres començaran en les pròximes setmanes i està previst que acabin el 2025.

"Avui és un dia molt important perquè donem un pas més en el nostre pla d'electrificació", ha celebrat el president de Seat, Wayne Griffiths.

D'altra banda, Griffiths ha detallat que la nova planta estarà connectada amb el Taller 10, també a Martorell, on es fabricaran alguns dels cotxes elèctrics del grup Volkswagen, incloent-hi el Cupra Raval. "Això ajudarà a optimitzar els processos logístics i a reduir la petjada de carboni", ha assenyalat el màxim directiu de l'automobilística.

El president de Seat també ha fet una crida perquè les institucions creïn un marc legal per assegurar les inversions al sector. En aquest sentit, ha posat d'exemple la mesura per desgravar el 15% de l'IRPF per a la compra de vehicles elèctrics, una iniciativa que considera que ha d'anar acompanyada de més inversió per a les infraestructures de recàrrega, entre d'altres.

"Es garanteix el futur de Seat a Catalunya"

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que l'anunci de Seat d'invertir 300 milions d'euros addicionals als previstos al PERTE en una planta d'assemblatge de cel·les de bateries "garanteix el futur de Seat a Catalunya".

"És una notícia importantíssima", ha dit Torrent, que ha volgut remarcar que amb aquesta planta comptarà amb "la majoria dels elements de valor del vehicle elèctric: assemblatge, recerca i desenvolupament i la plataforma elèctrica a Martorell". 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut