El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, amb el president Mas.
El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, amb el president Mas.
Barcelona

Schulz sobre Catalunya: "La UE no pot resoldre el problema. La solució s'ha de trobar dins el mateix país"

"Intento entendre la història, la cultura i la llengua del vostre país, i crec que les entenc, però hi ha moments en què els polítics han d'admetre que no sempre tenen solució als problemes", ha afegit el president del Parlament Europeu.

RedaccióActualitzat

El President del Parlament Europeu, Martin Schulz, és avui a Barcelona per presentar el seu llibre "Europa, l'última oportunitat", amb una jornada d'intensos contactes que ha començat amb una conferència i que inclou també reunions amb el president, Artur Mas, i amb el líder del PSC, Pere Navarro, així com una visita a la Taula del Tercer Sector.

El president de l'Eurocambra, conscient de la importància que es donaria a la seva opinió expressada des de la capital catalana, ha evitat pronunciar-se sobre què passaria si Catalunya decideix segregar-se d'Espanya: "A Madrid em reclamen que els digui el missatge que ells volen, i quan jo dic que no, que és un problema que s'ha de resoldre dins del mateix país, llavors em diuen que estic amb els catalans, i si això mateix ho dic aquí em dieu que estic en contra vostra, què puc fer?".

Però a continuació ha volgut deixar clar que es tracta d'una qüestió interna d'Espanya i que és en aquest àmbit que s'ha de cercar la solució: "Com a president del Parlament Europeu no tinc la solució. La UE no pot resoldre el problema. La solució s'ha de trobar dins el mateix país". Això sí, Schulz ha admès que la qüestió és objecte de debat a la UE.

Diu Schulz que coneix la història i la cultura catalana i que entén els sentiments dels catalans, però que els polítics no tenen solucions per tot: "Intento entendre la història, la cultura i la llengua del vostre país, i crec que les entenc, però hi ha moments en què els polítics han d'admetre que no sempre tenen solució als problemes, i sóc conscient que les meves respostes no són satisfactòries, però aquesta és la realitat".

A banda, Schulz ha anunciat que ja és candidat formal a presidir la Comissió Europea.

Anar al contingut