Vilafranca del Penedès

Sant Fèlix sense castells i amb més Mossos per evitar aglomeracions a Vilafranca

Tranquil·litat i actes suspesos a Vilafranca l'endemà de les polèmiques imatges de carrers plens a vessar en la celebració espontània de la festa major

Actualitzat

Aquesta és una diada de Sant Fèlix diferent a Vilafranca del Penedès. Sense la tradicional diada castellera i amb una forta presència de Mossos per evitar que es repeteixin escenes com les d'aquest dissabte, amb els carrers plens a vessar de gent que no mantenia les mesures de seguretat per fer front a la pandèmia de la Covid.

Més presència dels Mossos als carrers de Vilafranca (CCMA)

L'Ajuntament de Vilafranca ha fet una crida de bon matí a la responsabilitat del vilafranquins.

 

L'alcalde, Pere Regull, ha assegurat al 3/24 que tots els actes que es preveien multitudinaris s'han anul·lat i ha demanat a tothom que se celebri una festa major "responsable", malgrat que "no és tan senzill", ha dit.

"Crec que s'ha entès", ha assegurat, i ha explicat que dissabte a la nit va ser com "un cap de setmana habitual" i que "avui es veu bastanta contenció pels carrers". "Aconseguirem que no hi hagi problemes", ha afirmat en la mateixa entrevista.

Regull també s'ha referit als cribratges massius amb testos PCR que es van fer fa només unes setmanes a Vilafranca per detectar casos asimptomàtics: "De totes les poblacions en què es van fer, Vilafranca va ser la que va donar menys índex de positius. Em fa por que de vegades si el cribratge surt massa bé pot portar a un relaxament de part de la població."
 

Aquest diumenge, amb els castellers i la processó suspesos, no s'han repetit les imatges d'ahir. Al carrer, alguns joves han mostrat rebuig a les escenes d'aglomeracions:

"Tot bastant vergonyós, però per part de tots, i ens en vam adonar tota la vila en general. S'ha de dir que va ser en un moment determinat i que no s'ha de culpabilitzar els balls, sinó que va ser tothom, i en aquell punt es va fer el tap."

 

Dues noies rebutgen les imatges d'aglomeracions de dissabte (CCMA)


Les colles castelleres, sense actuació a plaça

Aquest diumenge, per primera vegada des de la Guerra Civil, no hi ha hagut diada castellera en una de les places més renyides del món casteller. Però els organitzadors han retransmès via Twitter algunes de les fites d'anys anteriors de les quatre colles que aquest diumenge hi haurien participat.

 

La plaça que en circumstàncies normals acull l'actuació castellera avui està buida (CCMA)
Els murals han substituït els balls que aquest any no es poden celebrar (CCMA)

Les quatre colles sí que han fet la tradicional ofrena floral. També han lamentat a Twitter que aquest any no hi hagi la diada castellera de Sant Fèlix i han recordat algunes actuacions anteriors.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Castellers
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut