Barcelona

Sanitat tanca molts més llits aquest estiu

L'arribada de l'estiu comporta sempre un descens de l'activitat als hospitals. Aquest any, però, el tancament de llits serà superior a causa de la política d'estalvi del govern. El Departament de Salut assegura que la diferència serà només del 7%. Aquest percentatge suposaria comptar amb 175 llits menys que l'any passat. Ara bé, segons ha pogut saber TV3, la retallada serà molt més important, sobretot a l'àrea de Barcelona. És el que evidencien les dades que les direccions dels hospitals han fet arribar als treballadors.

Actualitzat
L'Hospital de la Vall d'Hebron, el més gran de Catalunya, tanca un de cada tres llits i la meitat de quiròfans. D'aquesta manera, s'estalviaran contractar 520 persones, sobretot infermeres i auxiliars.

A Bellvitge es tancaran 330 llits, el triple que l'any passat, i només es faran la meitat de les operacions quirúrgiques. Tot plegat comportarà que l'hospital s'estalviï 560 contractes de substitucions.

L'Hospital Clínic tancarà el doble de llits que l'any passat. Comptarà amb 188 llits menys.

L'Hospital del Mar també tanca el doble que l'estiu del 2010. En concret, hi haurà 86 llits menys.

L'hospital de referència de les comarques de Tarragona, el Joan XXIII, prescindeix aquest estiu d'un de cada quatre llits i deixa de fer el 60% de l'activitat quirúrgica.

Tot i que la retallada és molt important, els centres garanteixen l'atenció urgent i el tractament de totes les malalties greus com les del cor o els diferents càncers, entre altres.

El Departament de Salut, de la seva banda, reitera que, malgrat tot, la qualitat del servei no quedarà afectada.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut