Classe d'ESO a l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, al setembre del 2020
Classe d'ESO a l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, al setembre del 2020 (ACN/Roger Segura)

Sanitat planteja vacunar els alumnes de 12 a 16 anys abans de l'inici del curs

Educació preveu que el curs que ve començarà amb mascareta per als majors de 6 anys i sense barrejar grups

RedaccióActualitzat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que preveu la possibilitat de vacunar els adolescents d'entre 12 i 16 anys abans que comenci el curs escolar.

En una roda de premsa conjunta amb la ministra d'Educació, Isabel Celaá, després de la reunió de la Sectorial d'Educació i la Interterritorial de Salut, Darias ha destacat que la idea seria incloure-ho a l'estratègia de vacunació si ho acorda amb les comunitats.

"Si l'EMA [Agència Europea de Medicaments] autoritza a Pfizer l'administració de la vacuna de 12 a 16 anys, nosaltres estem en disposició - en el si del Consell Interterritorial - d'abordar-ho abans del curs escolar."

Per la seva part, el Departament d'Educació enviarà aquest dijous als centres educatius les indicacions per al curs vinent amb les mesures de seguretat pel coronavirus.

Anuncien que hi haurà alguna flexibilització, però els grups de convivència estable es mantindran, com aquest curs, i, per tant, se seguirà sense barrejar alumnat de diferents grups classe.

De moment, es preveu que la mascareta per als més grans de 6 anys continuï sent obligatòria, però aquest és un punt que pot canviar si els indicadors de la pandèmia continuen a la baixa.

Des del Ministeri d'Educació aposten perquè algunes de les mesures que hi ha ara continuïn el curs que ve i demanen a les comunitats autònomes que es mantinguin els docents de reforç que hi ha ara.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19SalutEducació
Anar al contingut