Sanitat intervé els laboratoris privats per regular els preus dels tests i evitar abusos

Les proves passen a dependre de les comunitats autònomes i hauran de tenir prescripció mèdica

RedaccióActualitzat

Decisió del govern espanyol per evitar preus abusius per als tests que detecten el coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha decidit intervenir els laboratoris privats.

A partir d'ara, i segons publica el BOE, els centres de diagnòstic clínic estaran en mans de les comunitats autònomes.

El govern espanyol ha establert els criteris segons els quals aquests centres podran fer proves diagnòstiques de la Covid-19. A més, les comunitats podran regular el preu dels tests per "evitar situacions abusives" en l'accés a aquest servei.


Només sota prescripció mèdica

L'ordre ministerial assenyala que només es faran tests quan hi hagi prescripció prèvia d'un facultatiu.

Sanitat intervé els laboratoris privats per regular els preus dels tests i evitar abusos
Les comunitats autònomes hauran de controlar els preus de les proves de detecció (ACN)


El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha explicat que la mesura respon a la voluntat de tenir el "conjunt d'informació sistematitzat i organitzat".

El BOE explica que la malaltia s'ha de notificar tan bon punt es detecti un nou cas amb la màxima urgència i pel mitjà més ràpid possible. I les comunitats autònomes tindran a la seva disposició els centres i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada encara que no estiguin prestant cap servei en el Sistema Nacional de Salut, així com el seu personal.

En definitiva, el govern de l'Estat vol que les comunitats autònomes tinguin les competències per aplicar les mesures que calgui per regular els preus de les proves, amb la finalitat d'"impedir una situació abusiva". Els centres que incompleixin l'ordre es poden enfrontar a sancions econòmiques.

El govern de Pedro Sánchez busca prioritzar que les proves es facin a qui més ho necessita. Ho ha explicat el doctor Fernando Simón, del comitè d'experts del Ministeri de Sanitat.

"El que no podem permetre és que, per una banda, en un període d'escassetat s'utilitzin les PCR en grups de població que no seran prou eficients per generar resultats adequats i, per un altre cantó, que els diagnòstics que es facin no quedin sota la tutela o sota el coneixement dels serveis sanitaris de les comunitats autònomes."


Per tant, aquests centres privats no només tenen l'obligació d'estar disponibles per reforçar la xarxa de salut pública sinó que també han d'informar les autoritats sanitàries catalanes de tots els casos positius de Covid-19 que confirmin a través dels testos.

 

BOE by Moderador Noticies Web on Scribd

--Estem treballant per ampliar aquesta informació--

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut