Puigdemont, durant la seva intervenció al Parlament Europeu davant Sánchez (EFE/EPA/Ronald Wittek)

Sánchez es reunirà tant amb Puigdemont com amb Junqueras com a senyal de "normalitat"

El president espanyol no ha confirmat quan seran les trobades, que emmarca en un procés de "normalització de la política catalana"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol ha confirmat que es reunirà amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per separat. Segons ha dit Pedro Sánchez en una trobada informal amb periodistes, les reunions, que encara no tenen data i que es repetiran amb el temps, formen part d'un "procés de normalització de la política catalana" i amb els socis d'una legislatura que vol que sigui estable. 

Pedro Sánchez ha dit que hi podria haver més d'una trobada en els pròxims mesos, i, tot i que no ha confirmat si seria abans o després que s'aprovi la llei d'amnistia, tot apunta que serà després que la proposta de llei es voti al Congrés. Les reunions seran sense verificador i amb fotografia, ja que el president del govern espanyol ha precisat que no li fa por que hi hagi imatges que les confirmin.

També ha dit que hi hauria entrevistes als mitjans públics catalans, com TV3 i Catalunya Ràdio.

Pedro Sánchez va coincidir la setmana passada amb Carles Puigdemont al Parlament Europeu, però no van parlar.

Dijous passat, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va dir en una entrevista que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del seu partit, Carles Puigdemont, es trobarien aviat "en una reunió com cal". Minuts després, Pedro Sánchez va assegurar que la reunió anunciada per Turull no estava a la seva agenda.


Dijous es reunirà amb el president Pere Aragonès

Sánchez té previst venir dijous a Catalunya per inaugurar el supercomputador, i s'entrevistarà amb el president Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat.

En la reunió amb Aragonès, s'abordarà el traspàs de Rodalies, la carpeta del finançament autonòmic i de la mesa de negociació i també hi assistirà el ministre de Política Territorial, Víctor Torres.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest dimarts, l'executiu català ha valorat positivament l'anunci de la trobada de Sánchez amb Puigdemont i Junqueras. Ha dit que respecta totes les reunions i que aquest anunci no influeix en la trobada prevista dijous, que serà una jornada de treball on també es parlarà, a més dels temes anunciats, del català a Europa.

Aragonès i Sánchez es reuniran dijous al Palau de la Generalitat (ACN/Mariona Puig)

No li preocupa el cost electoral de les trobades o la llei d'amnistia

Malgrat algunes enquestes que apunten que l'amnistia ja ha fet perdre 600.000 vots al PSOE, Sánchez assegura que no té por del cost electoral de l'amnistia o de les reunions amb Puigdemont i Junqueras, i recorda que en el cas dels indults, el PSOE va obtenir un milió de vots més a les següents eleccions, malgrat les crítiques rebudes.

Segons Sánchez, cal fer pedagogia i recordar que, a diferència dels indults, que van ser una decisió exclusiva del seu executiu, la llei d'amnistia és fruit d'una majoria de 178 vots del Congrés dels Diputats, on hi ha representada la sobirania popular. A més, ha afirmat, el PSOE té plena confiança en la constitucionalitat de la llei i no tem que els jutges la puguin revertir.


El PSOE s'oposarà a les compareixences de jutges pel cas Pegasus

En la mateixa conversa informal, Sánchez ha avançat que el PSOE s'oposarà a les peticions de Junts i ERC per citar jutges a les comissions d'investigació sobre l'espionatge amb Pegasus i l'operació Catalunya que s'han constituït al Congrés dels Diputats.

El president del govern espanyol sosté que el PSOE sempre ha estat respectuós amb el poder judicial i apunta que els socialistes no estan d'acord amb les peticions de les formacions independentistes, que sense els vots del PSOE no prosperaran.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontOriol JunquerasPedro Sánchez
Anar al contingut