El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu (EFE/ Javier Lizón)

Sánchez diu que Espanya reconeixerà Palestina com a estat abans del juliol

De visita a Jordània, el president espanyol afegeix que no serà un reconeixement aïllat i que els pròxims mesos hi haurà esdeveniments que ho facilitaran

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest dilluns que preveu que abans del juliol Espanya reconegui Palestina com a estat independent.

Ho ha dit a Jordània en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen la gira que està fent pel Pròxim Orient, i en la qual també visitarà l'Aràbia Saudita i Qatar.

Segons han explicat els periodistes que hi han parlat, la seva intenció és que el reconeixement no el faci només Espanya, sinó que un grup de països ho facin simultàniament.

Sánchez també ha assegurat que els pròxims mesos hi haurà una sèrie d'esdeveniments internacionals que facilitaran que altres països ho facin.

El president del govern espanyol ha recordat als periodistes que el reconeixement de Palestina és una decisió que no ha de prendre el Congrés, sinó que ho farà el Consell de Ministres.


Ho va avançar al novembre

Va ser a finals de novembre durant un altre viatge al Pròxim Orient que Sánchez va plantejar aquesta intenció per primera vegada i va afirmar que "la UE ho ha de fer de manera conjunta".

Ho va dir al pas de Rafah entre Gaza i Egipte, i va fer una crida als països del món perquè s'hi afegissin, però sense precisar quan tenia intenció de fer-ho.

Fa 10 dies, en una reunió a Brussel·les amb els presidents del govern d'Irlanda, Malta i Eslovènia, es va comprometre a fer el reconeixement quan "les circumstàncies siguin les correctes".

Aquest dilluns Sánchez ha remarcat el fet que tant Malta com Eslovènia són ara mateix països membres del Consell de Seguretat de l'ONU, cosa que els atorga un paper molt rellevant.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPalestina
Anar al contingut