Sánchez avisa Torra: "Sap el camí que l'esperaria si tornés a l'unilateralisme"

Torra li respon que "creia haver entès" que es buscaria "una solució política" al problema

Actualitzat

Pedro Sánchez adverteix a Quim Torra que la via unilateral cap a la independència pot derivar en una nova aplicació del 155.

Quan només falten cinc dies perquè el president de la Generalitat faci una conferència sobre l'estratègia política que seguirà a partir d'ara, el cap del govern espanyol l'ha avisat que hi pot haver repercussions. Sense mencionar el 155, Sánchez ha convidat Torra a no trencar la legalitat espanyola i li ha advertit que si ho fa, ja sap quines seran les conseqüències:

"El president Torra, quan diu el que diu no s'està dirigint a tots els catalans, i la política ha d'estar al servei de la convivència. I el president Torra sap perfectament quin és el camí que l'esperaria si tornés a l'unilateralisme, al trencament de la legalitat i al desacatament."


En la conferència de premsa que ha ofert a Bogotà al costat del president de Colòmbia, Iván Duque, Sánchez ha reiterat la disposició a dialogar si la Generalitat actua dins la llei. I, per això, l'ha instat a posar fi al que ha anomenat "crisi de convivència i fractura".

"Dins la legalitat, el govern està disposat a parlar amb la Generalitat. El que ha de fer -ha afegit- és representar la majoria dels catalans que volen acabar amb aquesta crisi de convivència i fractura que pateixen des de fa uns anys."

Respecte a la creixent tensió que es viu per la col·locació de llaços grocs als carrers, el president del govern espanyol ha subratllat que la seguretat afecta tothom, tant les administracions públiques com els partits polítics.

Torra respon

El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha trigat a respondre Sánchez. Ho ha fet a través de Twitter. Torra assegura que "creia haver entès" que es buscaria "una solució política" al problema i ha reiterat la seva oferta de diàleg.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPedro SánchezArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut