El projecte global d'ampliació de Barajas inclou l'ampliació de la T4 i T5, i la remodelació de la T1
El projecte global d'ampliació de Barajas inclou l'ampliació de la T4 i T5, i la remodelació de la T1

Sánchez anuncia l'ampliació de l'aeroport de Barajas, amb una inversió de 2,4 milions

Sumar qualifica l'anunci de la inversió a Barajas de política "de pelotazo" i diu que és "un despropòsit econòmic i ecològic"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anuncia una inversió de 2.400 milions d'euros per ampliar l'aeroport de Madrid Barajas. Sánchez ha dit que serà "la inversió més gran de l'última dècada en infraestructures aeroportuàries a Espanya".

Amb aquesta ampliació, l'aeroport de la capital espanyola augmentarà la capacitat i passarà dels 60 milions de passatgers anuals actuals a 90 milions de passatgers l'any 2031. I, segons Sánchez, això permetrà que Barajas sigui "un dels principals aeroports de la Unió Europea" perquè permetrà enfortir les connexions amb l'Amèrica Llatina i amb Àsia. 

L'ampliació de l'aeroport de Barajas forma part del pla estratègic presentat el 2022 pel gestor aeroportuari Aena, que gestiona 46 aeroports a Espanya. 

Sumar s'hi oposa

Una decisió que ha estat criticada pel soci de govern de Sánchez. El diputat i futur portaveu de Sumar al Congrés dels Diputats, Íñigo Errejón, qualifica de "despropòsit econòmic i ecològic" l'ampliació de Barajas, ha dit que l'anunci és política "de pelotazo" i assegura que suposa "un retorn a models del passat". 

Imatge d'arxiu de l'aeroport de Barajas (Europa Press)

L'anunci de Pedro Sánchez arriba mentre l'ampliació de l'aeroport del Prat continua bloquejada pel desacord polític a l'hora de buscar una solució a l'impacte mediambiental de les obres. La setmana passada, la Generalitat i el govern espanyol van constituir la comissió tècnica per a la millora de l'aeroport.  

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, insisteix que l'ampliació de l'aeroport del Prat és necessària perquè ajudaria a augmentar la competitivitat i les oportunitats de les empreses catalanes i a crear més llocs de treball. 

 

 

ARXIVAT A:
InfraestructuresPedro SánchezAeroportsAeroport del Prat
Anar al contingut