Sam Neill en una imatge d'arxiu
Sam Neill ha fet més de 150 papers en cinc dècades de carrera (Europa Press)

Sam Neill, actor de "Jurassic Park", té càncer a la sang: "No tinc por de morir"

L'actor, de 75 anys, explica al llibre de memòries que publica la setmana que ve que li van detectar la malaltia fa un any

Redacció/Agències

L'actor Sam Neill, conegut pel seu paper a la saga "Jurassic Park", ha anunciat que està seguint un tractament per un càncer a la sang, un limfoma de Hodgkin rar.

En una entrevista al diari The Guardian, l'actor, de 75 anys, explica que li van detectar la malaltia fa un any, mentre era a la gira promocional de la pel·lícula "Jurassic World: Dominion".

"No tinc por de morir, però em molestaria. Perquè m'agradaria molt viure una o dues dècades més, saps?"

Sam Neill, nascut a Irlanda del Nord, publica dimarts les seves memòries, amb el títol "Did I ever tell you this?" ('T'ho havia dit alguna vegada?'). Al primer capítol, també escriu: "El cas és que estic acabat. Possiblement m'estic morint".

En el llibre repassa la seva carrera i la seva vida com a actor, així com el retir a la granja que té a Nova Zelanda, la seva residència actual.

"Em vaig trobar sense res a fer. I estic acostumat a treballar. M'encanta treballar. M'encanta estar amb gent cada dia i gaudir de la companyia i l'amistat. I de sobte, me'n vaig veure privat. I vaig pensar: què faré?", declara l'autor al diari britànic.

"No vaig tenir mai la intenció d'escriure un llibre, però a mesura que continuava i seguia escrivint, em vaig adonar que en realitat m'estava donant una raó per viure i me n'anava al llit pensant: demà escriuré sobre això, m'entretindrà", diu.

Neill relata que inicialment va rebre quimioteràpia i que quan va començar a fallar, va començar un tractament nou, que diu que continuarà rebent cada mes la resta de la seva vida i que li està funcionant. Explica que és un tractament "molt car" i que va signar un contracte amb l'empresa farmacèutica segons el qual si passats quatre mesos encara és viu, el tractament passarà a ser gratuït.

L'actor, que durant el confinament per la pandèmia de la covid-19 es va viralitzar a les xarxes socials amb missatges d'ànim i cançons interpretades amb ukulele, es prepara ara per a l'adaptació de la novel·la "Apples never fall" ('Les pomes no cauen mai'), de Liane Moriarty, que es filmarà a Austràlia.

El paleontòleg Alan Grant, de "Jurassic Park", ha estat el seu paper més popular. Amb aquest, n'ha interpretat més de 150 des que va començar als anys 70, amb pel·lícules com "La caça de l'Octubre Roig" i "L'home que xiuxiuejava als cavalls".

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut