El Masnou

Salvament Marítim rescata un veler a la deriva amb sis persones a bord a la costa del Masnou

El veler havia quedat a la deriva en ple temporal de vent i mala mar

RedaccióActualitzat

Salvament Marítim ha aconseguit rescatar el veler a la deriva amb sis tripulants a bord. Ja és al port del Masnou, amb tots els tripulants en perfectes condicions.

El veler havia quedat a la deriva en ple temporal de vent i mala mar. "El gran azul", un veler de 15 metres d'eslora de l'escola El Club del Navegante havia sortit del port del Masnou a mitja tarda per fer una sessió pràctica.

Era una classe, una classe de navegació per obtenir el títol de patró d'embarcació d'esbarjo. Anava guiat per un patró, acompanyat de 5 alumnes d'edats compreses entre els 35 i els 60 anys. Quan a la tarda tornaven cap a port, van ser arrossegats pel temporal i se'ls va trencar el motor.

Durant sis hores, el veler s'ha mogut per la força de les onades. A bord, els sis tripulants no estaven ferits, però han viscut hores d'angoixa. 


Salvament Marítim ha intentat fer un primer rescat per mar, però el fort onatge ha fet desistir l'operatiu i s'ha optat per activar un helicòpter per rescatar els passatgers per aire. Tampoc ha funcionat. A última hora, s'hi han incorporat efectius de la Guàrdia Civil i bussos dels Bombers de la Generalitat. 

Finalment, ja de nit, els submarinistes han aconseguit, malgrat la foscor i les fortes onades, lligar amb cordes el veler a un remolcador i poder tallar la corda de l'àncora. Acabaven així sis hores de sotragades i por, després de molts intents dels equips de salvament de treure els sis ocupants de dins del vaixell.

A la mitjanit, el veler atracava i els afectats eren atesos a les dependències de Capitania. Finalment, han intentat l'aproximació amb un vaixell.

Els tripulants n'han sortit il·lesos, però s'ha obert una investigació per determinar si el cas ha estat una imprudència o una fatalitat.

En aquest vídeo de Jesús Turró es pot veure com la força de les onades ha complicat la situació del vaixell:


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut