Els pediatres avisen que mentre no arribin més vacunes no es podrà començar a immunitzar els nens
Vacunació de menors (iStock / Xesai)

Salut vacunarà de la grip els infants d'entre 6 mesos i 5 anys a partir de l'any que ve

És una vacunació recomanada pel Ministeri de Sanitat i també pels experts, que diuen que es contagien molt de la grip i la passen al seu entorn

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut incorporarà al calendari la vacunació de la grip dels infants de fins a 5 anys a partir de l'any que ve: ho ha confirmat a Catalunya Ràdio, després que la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ho recomanés.

Ara la vacuna de la grip només es posa als nens que són de risc, per exemple els asmàtics o els que pateixen patologies pulmonars cròniques. Quan formi part del calendari vacunal l'any que ve serà d'accés gratuït per a tota la població infantil, no només per als vulnerables. Concretament es posarà als nens d'entre 6 i 59 mesos.


"La població infantil transmet molt bé aquest virus"

Consultat per Catalunya Informació, el pediatre de l'Hospital Vall d'Hebron Toni Soriano ha dit que és una bona mesura perquè els infants es contagien molt de la grip i també la transmeten al seu entorn:

"Hi ha taxes de contagis en entorns escolars molt importants, i la població infantil transmet molt bé aquest virus a la resta de la població."

Soriano remarca que la vacunació s'ha d'acompanyar d'altres mesures com la vigilància epidemiològica, per poder identificar bé qui té el virus de la grip, ja que ara es tracta d'una malaltia infradiagnosticada.


Incertesa sobre com afectarà la grip

Sobre com afectarà la grip als nens aquest any, Pepe Serrano, pediatre i membre del Consell Assessor de Vacunes de Catalunya, diu que no està clar:

"Existeix un cert grau de preocupació, perquè els nens han estat, com els adults, dins d'una certa bombolla de protecció que els ha ofert l'aïllament."

A causa de les restriccions de la pandèmia, molts nens han tingut menys contacte amb el virus de la grip i s'ha de veure quines conseqüències té això.

Aquest any Andalusia i Galícia ja han començat a vacunar els més petits.

Un calendari amb 15 vacunes

Les vacunes a Catalunya no són obligatòries, però les recomanen per evitar les malalties i les possibles complicacions.

El primer calendari de vacunes a Catalunya es va fer el 1980 i aleshores va donar protecció contra set malalties. Des de llavors s'ha anat actualitzant fins a les quinze actuals.

Les incloses al calendari oficial, que podeu consultar en aquest enllaç, s'administren gratuïtament als centres de vacunació.

 

ARXIVAT A:
SalutVacunes
Anar al contingut