Targetes sanitàries del CatSalut per a immigrants sense residència
Targetes sanitàries del CatSalut per a immigrants sense residència
Barcelona

Salut implanta una targeta sanitària de pagament per a estrangers amb recursos

Hauran de pagar 60 o 157 euros el mes, en funció de l'edat

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Salut ha implantat una targeta sanitària de pagament per a estrangers amb recursos. La instrucció, a la qual ha tingut accés l'agència Europa Press, ha entrat en vigor l'1 de març i dóna compliment al decret estatal que regula l'accés dels immigrants a la sanitat pública. Els estrangers podran tenir targeta sanitària pagant 60 euros el mes (si tenen menys de 65 anys) o 157 euros el mes (si tenen més de 65 anys). Aquest sistema és similar al de les assegurances privades.

La targeta, la podran obtenir els espanyols que no treballen però tenen ingressos superiors a 100.000 euros l'any (els rendistes); també els europeus que vulguin ser atesos pel sistema sanitari públic espanyol, i persones d'altres països que durant la seva estada a Espanya vulguin tenir targeta sanitària.

Hauran de complir el requisit de no estar assegurats ni ser beneficiaris del Sistema Nacional de Salut, acreditar la residència efectiva a Espanya durant un any i estar empadronats en algun municipi català. "Amb aquests requisits es tracta d'evitar l'anomenat turisme sanitari", ha explicat el gerent d'Atenció Ciutadana del CatSalut, Joan Lluís Piqué.

La targeta sanitària de pagament reconeix el dret dels estrangers a l'atenció urgent, primària, especialitzada, psiquiàtrica, sociosanitària i rehabilitació, i també el transport sanitari urgent.

Piqué ha destacat que amb la implantació de la targeta sanitària de pagament per a estrangers amb recursos "es tanca el cercle, ja que el CatSalut també ha fet una instrucció per garantir atenció als immigrants vulnerables".
D'aquesta manera, "tots els ciutadans estrangers estaran coberts" pel CatSalut, i cap persona quedarà exclosa de la sanitat pública, sigui quin sigui el seu poder adquisitiu.

 

Anar al contingut