Barcelona

Salut fixa els criteris per regular els clubs de cànnabis

Salut fixa els criteris per regular els clubs de cànnabis

RedaccióActualitzat

La proliferació dels anomenats "clubs cannàbics" ha portat el Departament de Salut a fer un primer pas per posar al dia la regulació. Es limitarà l'accés dels turistes i es reduiran les hores d'obertura. S'ha presentat al Parlament i ara els grups hi presentaran esmenes.

Es vol que als clubs cannàbics només puguin accedir-hi els majors d'edat i avalats per una persona que ja en sigui membre.

A més, que les associacions no puguin subministrar marihuana a socis amb menys de 15 dies d'antiguitat. Així es vol lluitar contra el turisme cannàbic a Catalunya, però sobretot a Barcelona, on es promociona en diversos webs.

Els clubs només podran obrir vuit hores al dia, no podran vendre begudes alcohòliques ni altres drogues i hauran d'informar els seus socis sobre els riscos per a la salut del consum de cànnabis.

Per protegir la població més vulnerable es vol establir una distància de seguretat dels locals respecte als centres educatius i sanitaris.

Aquests criteris hauran d'orientar els ajuntaments a l'hora d'atorgar llicències per a nous clubs d'autoconsum de cànnabis després d'un estiu en què ha sigut constant el precintament de locals per irregularitats.

Les entitats del sector es feliciten pel nou marc normatiu, que s'ha exposat avui al Parlament. Els diversos grups no han votat aquesta proposta i hi presentaran esmenes; reclamen fer un pas més i regular-ne també el transport i el cultiu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut