Salut construirà cinc hospitals "exprés" en 20 setmanes per a malalts de la Covid

Es tracta d'uns annexos al costat de grans centres hospitalaris que, un cop passi la pandèmia, es podran redefinir i utilitzar com a laboratoris, hospitals de dia o centres de recerca

Actualitzat

Dimarts començarà la construcció de cinc nous hospitals, amb un centenar de llits cada un, que es destinaran a malalts Covid. Es faran al costat de grans centres hospitalaris, quatre a l'àrea metropolitana i un a Lleida.

En concret, aquests annexos es faran al Parc Sanitari Pere Virgili, a Barcelona; a Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat; al Trias i Pujol de Badalona, al Moisès Broggi, a Sant Joan Despí; i a l'Arnau de Vilanova, a Lleida.

Seran uns hospitals que es construiran en un temps rècord, en un màxim de 20 setmanes estaran acabats. I tindran un cost total de 50 milions d'euros.
 

El disseny d'aquests hospitals satèl·lit és innovador, l'han batejat com a I-COMPACT COVID: seran edificis de nova construcció, de quatre plantes -uns 4.000 metres quadrats- i amb un centenar de llits cadascun.

Un dels edificis del projecte I-COMPACT COVID (PMMT Arquitectura)
Disseny d'un dels projectes arquitectònics que ha d'estar llest en 20 setmanes (PMMT Arquitectura)
Recreació de com serà un dels edificis encarregats per Salut (PMMT Arquitectura)

Aquests llits es podran convertir en UCIs en tan sols 24 hores, amb punts d'oxigen i un sistema de pressió ambiental negativa, important en casos de malalties infeccioses. El personal sanitari de l'hospital podrà moure's ràpidament fins a l'annex.

L'empresa explica que els espais es poden convertir en UCIs en 24 hores (PMMT Arquitectura)

I un cop passi l'època Covid, aquests edificis es podran redefinir i utilitzar com a laboratoris, hospitals de dia o centres de recerca, perquè estan dissenyats per ser reversibles.

La Generalitat ha adjudicat a l'estudi PMMT Arquitectura, especialitzat en infraestructures sanitàries, la construcció dels cinc hospitals pel procediment d'urgència, sense concurs, amb un pressupost global de més de 50 milions d'euros.

En principi, els quatre centres de Barcelona i àrea metropolitana i el de Lleida haurien d'estar acabats d'aquí 20 setmanes, és a dir, el gener del 2021.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut