Imatge de les portes de l'hospital Clínic de Barcelona
Porta d'accés a l'hospital Clínic de Barcelona
Barcelona

Salut comença a aplicar les retallades amb la desintegració de la cúpula del Clínic

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha començat a aplicar l'anunciada política d'aprimament de les cúpules directives dels hospitals. En el cas de l'hospital Clínic de Barcelona, s'ha traduït en la destitució del conseller delegat, Raimon Belenes, i la gerent, Anna Miró, segons ha confirmat el mateix conseller delegat, exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS). En aquest context, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit la primera reunió de l'anomenat Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari. Aquest consell està encapçalat pel president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, i en formen part dotze membres més de diverses especialitats de la medicina.

Actualitzat
Les retallades per reduir la despesa sanitària catalana, que acumula un dèficit de 850 milions d'euros, han arribat a l'hospital Clínic de Barcelona, on s'ha destituït el conseller delegat i la gerent. A partir d'ara, les seves tasques en la direcció de l'hospital les assumirà el subdirector general del Clínic, Josep Maria Piqué, d'acord amb la directriu de Salut de retallar la figura del director executiu en una persona i prescindir d'adjunts i consellers delegats.

L'aprimament en la direcció també ha afectat el Parc Mar Salut, del qual el conseller Boi Ruiz deixarà de ser president, tal com també ha passat en el cas de l'ICS, segons han explicat fonts de la conselleria.

D'ara endavant, el conseller deixarà les presidències dels centres i consorcis públics els estatuts dels quals ho permetin i assumiran aquest càrrec experts de reconegut prestigi però sense rebre cap remuneració.

La Conselleria de Salut ha subratllat que el departament "ni nomena ni cessa" els alts càrrecs, sinó que el criteri d'aprimament es duu als patronats dels centres i són aquests els que executen la decisió.

Mas reuneix el consell sanitari

El president Mas ha convocat la primera reunió per debatre sobre l'actual sistema sanitari a Catalunya. A la reunió, d'unes tres hores, a més del president del Col·legi de Metges, hi han assistit com a membres del consell assessor el cardiòleg Antoni Bayés, el farmacèutic Joan Duran i els químics Francesc Godia i Jordi Ramentol, a més d'economistes vinculats a la gestió hospitalària. En la reunió, també hi participat el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Aquest consell assessor ha d'aportar idees al govern per modernitzar i millorar la gestió del sistema públic de salut. Coincideix amb el malestar dels professionals per les retallades anunciades en l'àmbit de la sanitat.
Anar al contingut