Una infermera fa un test
Una infermera fa un test (EFE/Marcial Guillén)

Salut atura els tests ràpids del ministeri perquè no tenen prou sensibilitat

Els tests ràpids per diagnosticar el coronavirus tenien la validació feta per l'Institut Carlos III

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha aturat la distribució d'uns tests ràpids per diagnosticar el coronavirus que els havia fet arribar el Ministeri de Sanitat. La raó és que, a l'hora de fer-los servir a la xarxa de centres sanitaris de Catalunya, s'ha detectat que no tenien prou sensibilitat.

Segons l'Institut Català de Salut, malgrat que aquests tests serològics estaven validats per l'Institut Carlos III i donaven una sensibilitat global del 66,3%, que podia ser superior en casos de major evolució de la malaltia, quan s'han començat a utilitzar en la pràctica diària sembla que aquesta sensibilitat és molt inferior.

L'ICS ha explicat que s'estan recopilant les dades obtingudes en alguns centres i fins que no es pugui fer una validació més acurada d'aquests tests aturaran la distribució als diferents centres de l'ICS i desaconsellen la seva utilització a l'ICS, excepte per a finalitats de validació del test.

 

Test de detecció
 

 

Retiren 200.000 mascaretes per a sanitaris que no complien els criteris de protecció

 

Salut ha ordenat als hospitals retirar 200.000 mascaretes defectuoses d'una partida enviada pel ministeri. El ministre ha confirmat que hi ha hagut problemes en la qualitat del material, tot i que el proveïdor estava autoritzat. Són mascaretes fabricades a la Xina del tipus FFP2. La partida defectuosa també ha arribat a l'Aragó i Múrcia, entre altres comunitats.

L'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell va avisar que les mascaretes no complien els criteris de protecció necessaris.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut