Madrid

S'alenteix l'increment de l'atur coincidint amb la Setmana Santa i a Catalunya se situa en 505.000 desocupats

L'atur ha tornat a créixer el mes d'abril, coincidint amb la Setmana Santa, tot i que s'ha frenat l'escalada dels mesos anteriors. A Catalunya, l'atur registrat ha pujat en 6.900 persones respecte al mes de març, un 1,4% més, i això fa que la xifra total de persones sense feina superi ja el mig milió de persones, concretament, 505.200 persones. A Espanya, l'atur registrat ha augmentat en gairebé 39.500 persones, un 1,1%, i se situa en 3.645.000. Tot i que és la pitjor dada d'un mes d'abril des de fa 13 anys, l'increment a Espanya s'ha desaccelerat per tercer més consecutiu i és similar al mes d'abril de l'any passat. La vicepresidenta econòmica del govern, Elena Salgado, ha dit que la desacceleració de l'increment serà la tendència a partir d'ara.

Actualitzat
L'atur continua creixent, però no tant com els últims mesos. A Catalunya, les llistes d'apuntats a les oficines de col·locació van augmentar en gairebé 7.000 persones, a l'abril. És el creixement més baix des del juny de l'any passat. La xifra total de desocupats supera el mig milió de persones a Catalunya. A les comarques de Tarragona i Girona, l'atur ha baixat en 672 i 483 persones, respectivament, gràcies sobretot al sector serveis, coincidint amb la Setmana Santa. Gairebé la meitat dels nous aturats vénen d'aquest sector. Barcelona ha estat la província catalana on més ha crescut la desocupació, amb 7.286 persones més. A Lleida, l'atur ha pujat en 779 persones.

Per sectors, on ha anat pitjor és a la indústria, amb 3.180 persones més a les llistes de l'INEM, seguida de la construcció, amb 1.496 aturats més.

Pel que fa al conjunt d'Espanya, l'escalada de l'atur també s'ha reduït a l'abril, si ho comparem amb mesos anteriors. Tot i això, s'han sumat 39.500 persones a les llistes. El total supera la xifra de 3.600.000 parats.

Les dades que ha fet públiques el Ministeri de Treball no són aquells 4 milions d'aturats que donaven les dades de l'Enquesta de Població Activa -perquè EPA i INEM són eines diferents per analitzar el mercat laboral-, però totes dues deixen ben clara la tendència i confirmen que l'atur és, ara mateix, el problema més greu que el govern té sobre la taula. A l'INEM s'hi registren, voluntàriament, les persones que s'han quedat a l'atur, mentre que l'EPA, l'Enquesta de Població Activa, mesura l'ocupació de tot un trimestre.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut