La vaga del servei de neteja de l'aeroport comporta que s'aplegui un munt d'escombraries a la T1 i T2/ (John Smith)
La vaga del servei de neteja de l'aeroport comporta que s'aplegui un munt d'escombraries a la T1 i T2/ (John Smith)
Barcelona

S'acumulen les escombraries a l'aeroport del Prat en el quart dia de vaga del servei de neteja

Els serveis mínims decretats per la Generalitat impliquen mantenir la neteja del 50% als lavabos i recollir la brossa orgànica

RedaccióActualitzat

Els treballadors de neteja de l'aeroport del Prat de Barcelona segueixen en vaga per quart dia consecutiu. En conseqüència, les papereres i el terra de les terminals T1 i T2 acumulen un munt d'escombraries que indignen els usuaris, tal com es pot veure a les imatges cedides per John Smith.

Els serveis mínims decretats per la Generalitat impliquen mantenir la neteja del 50% als lavabos i recollir l'escombraria orgànica.

La vaga, que s'acabarà aquest divendres, va ser convocada pels sindicats CCOO i UGT de l'empresa Valoriza Facilities per lluitar contra l'empitjorament de les seves condicions laborals des que es va renovar l'adjudicació per als serveis de neteja en aquestes terminals, una oferta que incloïa una rebaixa de gairebé un milió i mig d'euros respecte al contracte anterior. 

Segons el portaveu de CCOO a l'empresa, Miguel Ángel Navarro, Valoriza Facilities no està cobrint les baixes per jubilació, té previst reduir la jornada en una hora, no deixarà fer vacances ni al juliol ni a l'agost i les condicions salarials dels nous treballadors estan per sota del que marca el pacte del sector -l'últim el del 2011-, que, fins ara, totes les concessionàries havien respectat, entre d'altres coses.

El servei de neteja ha convocat més jornades de vaga els dies 22 i 23 de desembre.

Anar al contingut