Molta gent ja no la du posada, però també hi ha qui no pensa deixar-la a casa (A. Pérez Meca/Europa Press)

S'acaben les mascaretes al transport públic: on continuaran sent obligatòries?

El Consell de Ministres ha aprovat la modificació de la llei que regula l'ús obligatori de la mascareta, que el BOE publica aquest dimecres

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts eliminar l'obligació de dur mascareta al transport públic i a establiments com òptiques o ortopèdies.

El canvi es fa efectiu aques dimecres, un cop publicat al BOE. La mesura és una modificació del reial decret d'abril de l'any passat que regula l'ús obligatori de la mascareta.

Ho ha anunciat la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez,i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, on han destacat que amb aquesta mesura s'avança cap a la "normalització" de la vida després d'haver passat el "pitjor" de la pandèmia. 


On caldrà encara mascareta

La mascareta seguirà sent obligatòria en centres i serveis sanitaris. Aquí entren, per exemple, dentistes, centres de reproducció assistida i d'interrupció voluntària de l'embaràs.

Continua també a les farmàcies.

També hauran de dur mascareta els treballadors de les residències de la tercera edat i els centres sociosanitaris, quan estiguin en contacte amb residents, i els visitants quan estiguin en zones compartides.

Una treballadora i un client d'una farmàcia amb mascaretes
Clients i treballadors de farmàcies han de mantenir la mascareta (ACN Mar Rovira)

On desapareix la mascareta

Metro, autobusos, tramvies, trens i taxis són els llocs on més persones poden prescindir de la mascareta; però, a més, deixa de ser obligatòria en òptiques, centres auditius i ortopèdies, on fins ara calia portar-la.

Molts se senten alleujats, mentre altres passatgers del transport públic continuaran portant-la per prudència.

De fet, els epidemiòlegs recorden que, en cas de símptomes, és millor protegir les persones que t'envolten. També és recomanable per a les persones més vulnerables en espais on es concentri molta gent.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Transport públic
Anar al contingut