Moscou/Riad

Rússia s'ofereix a fer de mitjancer entre l'Iran i l'Aràbia Saudita

A més de l'Aràbia Saudita, Bahrain també ha decidit trencar relacions diplomàtiques amb l'Iran després dels incidents dels últims dies

RedaccióActualitzat

Rússia s'ha mostrat disposada a fer de mitjancer entre l'Iran i l'Aràbia Saudita perquè superin l'escalada de tensió entre aquests dos països. Dissabte, els saudites van executar un dignatari xiïta, el clergue Al-Nimr, i al cap d'unes hores la seva ambaixada va ser atacada per manifestants a Teheran.

Segons un portaveu de la cancelleria russa, "sempre ens hem manifestat per l'acostament entre Teheran i Riad. Nosaltres podríem jugar un paper de mitjancer si les dues parts ho necessiten. Ho faríem encantats."

De moment, però, la tensió augmenta al Golf Pèrsic. Bahrain ha anunciat que trenca relacions amb l'Iran i ha donat 48 hores als seus diplomàtics perquè abandonin el país. Diumenge, l'Aràbia Saudita va anunciar la mateixa mesura, en un altre episodi de la degradació de les relacions amb les autoritats iranianes. L'Aràbia Saudita i l'Iran són les grans potències sunnita i xiïta de la regió. L'agreujament de la tibantor entre totes dues pot traslladar-se als camps de batalla de Síria i el Iemen, on donen suport a forces rivals.

Alemanya, França i els Estats Units han reclamat a Riad i Teheran que facin esforços per rebaixar les tensions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut