Niça

Rússia i la UE van de bracet a la cimera de Washington

Rússia i la Unió Europea han celebrat una brevíssima cimera a Niça per consensuar una posició comuna de cara a la cimera del G-20 que demà comença a Washington. La cimera ha aplegat el president rus, Dmitri Medvédev, i el president de torn dels 27, Nicolas Sarkozy. De la reunió, n'ha sortit un missatge clar: reclamar a la resta de països del G-20 més control dels mercats financers. Moscou també està d'acord amb Sarkozy de celebrar una cimera de l'OSCE amb els Estats Units, per parlar de seguretat abans de desplegar míssils a Kaliningrad.

Actualitzat
Cimera a cuita-corrents entre la Unió Europea i Rússia a Niça. El president rus i el president de torn dels 27 tenien pressa per marxar aquesta tarda mateix cap a Washington. Tot i les presses, Medvédev i Sarkozy han tingut temps per consensuar una posició comuna de cara a la cimera del G-20. Una cimera a la qual finalment també assistirà Espanya.

Nicolas Sarkozy ha dit que està "molt satisfet de veure que hi ha una voluntat de la Federació Russa que de la cimera de Washington surtin decisions fortes. Ho torno a dir una vegada més, no ha de ser una cimera per res. "Per la seva banda, el president rus, Dmitri Medvédev, ha assegurat que "les nostres posicions, amb el meu col·lega Nicolas i la resta de col·legues, són pràcticament comunes. Hem de donar resposta adequada i completa, no només declaracions, no només fotografies i encaixades de mans, volem un pla d'acció seriós." 

Moscou s'ha afegit a la petició de París de repetir una nova trobada sobre la matèria d'aquí a 100 dies. On s'han evidenciat més les diferències bilaterals és en seguretat i sobre la situació a Geòrgia. Sarkozy s'ha mostrat preocupat per la decisió russa de desplegar míssils a Kaliningrad i ha proposat celebrar una cimera de l'OSCE per tractar el tema. Medvédev s'ha compromès a no tirar endavant el projecte fins després d'aquesta reunió, però ha demanat a Washington que s'abstingui d'accions unilaterals.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut