El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón
Madrid

Ruiz-Gallardón: "Catalunya segregada d'Espanya seguiria sent Espanya"

En la mateixa línia en què s'ha manifestat ja Rajoy, el ministre de Justícia ha insistit que les aspiracions sobiranistes tenen al davant la Constitució, i ha advertit que "sense Constitució no existiria la Generalitat".

RedaccióActualitzat
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-gallardón, s'ha afegit a les veus que des de Madrid carreguen contra el rumb independentista que ha fet Catalunya. "Espanya no s'entén a si mateixa sense Catalunya. Espanya sense Catalunya deixaria de ser Espanya i Catalunya segregada d'Espanya seguiria sent Espanya", ha dit el ministre.

En la mateixa línia en què s'ha manifestat ja Rajoy, Gallardón ha insistit que les aspiracions sobiranistes tenen al davant la Constitució i ha advertit que "sense Constitució no existiria la Generalitat, no existiria el Parlament català perquè és la que li reconeix la capacitat d'autogovern a les comunitats autònomes".

Després de les demandes d'aplicació de l'article 155 de la Carta Magna, que preveu la suspensió d'una autonomia, el ministre ha dit que està previst "per a supòsits que no s'han donat mai en la història d'Espanya" i que "a dia d'avui" tampoc es donen "perquè no hi ha hagut cap acció legal en contra del que marca la nostra Constitució". En aquest sentit, ha instat a "no confondre (...) la comissió d'un acte contrari a la Constitució amb declaracions polítiques".

Tot i això també ha amonestat Mas per falta de responsabilitat. "És molt important en política saber que quan a un polític li fan l'agenda i no se la fa ell, al final, aquells que li escriuen el guió són els que acaben tallant el bacallà", li ha etzibat al president català.

Anar al contingut