Madrid

Rubalcaba demana la dimissió de Rajoy pel "cas Bárcenas" però evita la moció de censura

"Tothom ha mentit menys ell i el seu partit". Aquest és el resum que el líder dels socialistes fa de la compareixença de Rajoy sobre les presumptes implicacions de la cúpula popular en el "cas Bárcenas". Un resum que no ha satisfet el cap de l'oposició i que justifica -segons ha dit- la seva sol·licitud de dimissió.

Iolanda GarciaActualitzat
"Tothom ha mentit menys ell i el seu partit". Aquest és el resum que el líder dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet de la compareixença, dissabte, del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre les presumptes implicacions de la cúpula popular en el "cas Bárcenas". Un resum que no ha satisfet el cap de l'oposició i que justifica -segons ha dit- la seva sol·licitud de dimissió.

Des de la seu federal del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid, Rubalcaba ha declarat que les explicacions de Rajoy han evidenciat que el president "no controla ni el seu propi partit". És més, el considera incapaç de treure el país de la crisi i, al seu entendre, Rajoy s'ha convertit en un llast per a Espanya.

El líder socialista ha denunciat que la compareixença de Rajoy no ha fet més que "aprofundir la crisi política que pateix Espanya en un dels moments més delicats de la història". "Espanya necessita un govern fiable, i el del PP ha deixat de ser-ho", ha afegit Rubalcaba, per insistir que "Rajoy ha deixat de ser una solució i s'ha convertit en un problema i la causa d'una crisi de moral pública", ha sentenciat.

"La nostra obligació és dir que Rajoy no està capacitat per dirigir el govern (...) No pot querellar-se contra Bárcenas, no pot cesar els seus ministres... El problema és que el president del govern no pot portar a terme la tasca que en aquests moments el país necessita, no pot fer front a la delicada situació d'Espanya", ha insistit.

Malgrat això, Rubalcaba s'absté de presentar una moció de censura contra el govern de Rajoy. "És una possiblitat, que està allà, però ara creiem que el que procedeix és un canvi en la presidència del govern", ha sentenciat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut