Barcelona

Rosa Cullell, nova directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Fumata blanca. Rosa Cullell serà la nova directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Cullell, actualment directora del Liceu, ha estat nomenada oficialment aquesta tarda, després del principi d'acord assolit aquest matí entre els membres del Consell de Govern de la CCMA. El nomenament desencalla la situació de bloqueig que es vivia des de fa tres mesos al si de l'organisme directiu de la Corporació.

Actualitzat

El nomenament de Rosa Cullell, que a partir d'ara liderarà els mitjans de comunicació públics catalans, arriba l'endemà que el president del Consell de Govern de la CCMA, Albert Sáez, demanés empara al Parlament davant la situació de bloqueig en què es trobava l'organisme en l'encàrrec de nomenar nou director general per a la Corporació, un encàrrec que ha durat tres mesos.

Sáez atribuïa el bloqueig aquest dijous mateix, en una entrevista a "La nit al dia", a les interferències constants dels mitjans de comunicació sobre els possibles candidats a ocupar el càrrec, però en canvi, Convergència i Unió, que ha arribat a demanar la dimissió de Sáez, havia acusat el PSC, ICV i ERC d'impedir que els candidats poguessin comparèixer davant del Consell per explicar el seu projecte.

Rosa Cullell, nascuda el 14 de març de 1958 a Barcelona, agafarà el relleu de Joan Majó, que va deixar el càrrec fa un parell de mesos. Llicenciada en Ciències de la Informació, Cullell és actualment la directora general del Gran Teatre del Liceu, càrrec que ocupa des del febrer del 2005. Anteriorment, havia estat directora de Comunicació i directora general adjunta de "La Caixa", a més de membre del comitè de direcció de l'entitat bancària.

Cullell, que també ha estat consellera delegada del Grup 62, ha treballat com a periodista en diversos mitjans de comunicació, com "Mundo Diario", la BBC, Televisió Espanyola a Catalunya i el diari "El País".

Els comitès professionals lamenten l'"espectacle lamentable"

Un cop conegut el nomenament, els comitès professionals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio han denunciat, en un comunicat, que l'"espectacle lamentable" de la petició d'empara al Parlament i el posterior acord, diuen, confirmen el "mercadeig polític" que ha marcat la designació.

Alhora, reclamen un canvi de rumb de la Corporació amb un projecte clar de futur sobre la base de la professionalitat i l'excel·lència, que permeti garantir uns mitjants públics de qualitat i prestigi.

Anar al contingut