Els dotze detinguts per la Guàrdia Civil tenen entre 19 i 49 anys, i els han arrestat a Barcelona, Girona i València

"Robatori màgic": estafen més de 50.000 euros en criptomonedes fent trampa amb una coma

La Guàrdia Civil ha detingut 12 persones per una vintena d'operacions fraudulentes a Catalunya, València i Dubai

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut 12 suposats membres d'una organització criminal que ha estafat més de 50.000 euros en criptomonedes a 20 locals de transacció de Barcelona, Tarragona, Girona, València i Dubai.

El seu modus operandi consistia a confondre el personal d'aquests establiments amb el sistema numeral anglosaxó, en què la manera de representar els decimals és similar als milers i es fa amb un punt.

Segons la policia, els estafadors entraven al local i indicaven als dependents que havien enviat 2.500 criptodivises Tether, quan la quantitat real era de dues unitats i mitja (2,500).

El dependent no s'adonava que la transferència s'havia fet en el sistema numèric anglosaxó i entregava als estafadors 2.500 euros en efectiu --el màxim permès-- i dipositava la resta de criptomonedes en bitlleteres controlades pel grup.

La Guàrdia Civil ha batejat l'operatiu amb el nom de "Magictheft" --robatori màgic--, atès que les víctimes no se n'adonaven fins al final del dia, quan veien que el recompte de diners no coincidia amb les transferències rebudes.

La Guàrdia Civil demana extremar les precaucions i tenir en compte la diferència de valor a l'hora d'operar amb criptomonedes (Guàrdia Civil)

Els detinguts, d'entre 19 i 49 anys, estaven establerts a les demarcacions de Girona, Barcelona i València, i la Guàrdia Civil els ha bloquejat béns i comptes corrents amb un valor de 40.000 euros.

La Guàrdia Civil demana extremar les precaucions a l'hora de fer transferències bancàries i tenir en compte la diferència de valor en operar amb criptomonedes per no caure en l'error.

La Fiscalia contra la Criminalitat Informàtica de València ha coordinat la investigació, en la qual també han col·laborat les agències de cooperació policial internacional Europol i Interpol.

 

ARXIVAT A:
PolicialCriptomonedes
Anar al contingut