Imatge d'arxiu de lingots d'or
Imatge d'arxiu de lingots d'or
Canadà

Robatori insòlit a l'aeroport de Toronto: desapareixen 13 milions en or d'un hangar

Els lladres s'han endut la valuosa càrrega, que s'havia emmagatzemat en un hangar logístic de l'aeroport internacional Pearson

RedaccióActualitzat

La policia del Canadà investiga un dels robatoris més grans de la història del país. Els lladres s'han endut or i altres béns per un valor de més de 20 milions de dòlars canadencs (13,5 milions d'euros)

Els fets van passar a principis de setmana. Els objectes de valor van arribar en un carregament dilluns i es van emmagatzemar en un hangar logístic del Pearson Aeroport Internacional de Toronto, seguint el procediment habitual, segons ha explicat Stephen Duivesteyn, inspector de la policia local. Poc després es van adonar que la càrrega havia desaparegut. 

La policia no ha concretat dels detalls de com es va dur a terme el robatori, o de les pistes que pugui tenir sobre qui en podria ser l'autor. Tampoc ha revelat l'origen o la destinació de l'aparell que va transportar la càrrega fins a Toronto.

"El contenidor portava un carregament d'alt valor. Contenia or, però també altres productes de gran valor monetari. D'acord amb la investigació, el valor s'estima en poc més de 20 milions de dòlars", ha explicat Duivesteyn en una roda de premsa. "Els investigadors mantenen obertes totes les hipòtesis" per explicar un fet "molt excepcional", ha afegit.  

Imatge d'arxiu d'un control a l'aeroport Pearson, de Toronto
Imatge d'arxiu d'un control a l'aeroport Pearson, de Toronto (Reuters/Cole Burston)

 

L'import del robatori podria ser molt superior

Segons el diari local Toronto Sun, els lladres s'haurien endut més d'1,6 tones d'or i l'import del material sostret seria molt superior al que ha donat la policia.

Seria material valuós que s'hauria mogut en el marc d'una transacció bancària, entre l'entitat financera nord-americana TD i un altre banc, i que hauria arribat a Toronto en un vol d'Air Canada, afegeix el mateix mitjà. 

L'autoritat portuària de Toronto ha assegurat que està al cas de la usurpació i que els lladres van accedir a la part pública del magatzem llogat a una empresa externa, fora de la línia de seguretat principal de la GTAA. 

La mateixa corporació aèria ha indicat que els lladres no van entrar en cap moment a les instal·lacions centrals de l'aeroport ni van suposar cap amenaça per als passatgers o el personal del recinte.

 

ARXIVAT A:
PolicialCanadà
Anar al contingut