València

Rita Barberá no compareix a les Corts Valencianes per respondre del blanqueig de capitals

La senadora del PP i exalcaldessa de València diu que no es presenta perquè la sol·licitud de la seva compareixença és "aliena a la seva activitat a la cambra alta"

RedaccióActualitzat

L'exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, ha renunciat a comparèixer aquest dilluns davant la Comissió de Coordinació de les Corts Valencianes, a la qual havia estat convocada per explicar el suposat cas de blanqueig de capitals en el grup municipal popular de la capital valenciana.

En un escrit presentat aquest matí al Parlament valencià, Barberá assenyala: "És evident que la finalitat de la sol·licitud de la meva compareixença, una investigació judicial que es troba sota secret sumarial, és aliena a la meva activitat a la cambra alta". Aquest seria, segons l'exalcaldessa, "l'únic supòsit previst" legalment perquè la comissió parlamentària requerís la seva presència.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s'ha reunit amb el president de la comissió, Alfred Boix, després de rebre l'escrit. Morera considera que Rita Barberá "ha faltat al respecte" amb la seva absència. I ha advertit que estudiaran quines mesures es poden adoptar, com per exemple algun tipus de sanció. De moment, però, esperaran l'informe jurídic de la cambra abans de prendre qualsevol decisió.

Rita Barberá va al·legar que, com a senadora, únicament tenia obligació legal d'assistir a comissions d'investigació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut