Imatge d'Irene Rigau durant una entrevista a Catalunya Ràdio
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, creu que el debat educatiu ha d'oblidar polèmiques.
Barcelona

Rigau ofereix que algunes escoles no facin la setmana blanca aquest any

Falten poc dies per a la setmana blanca i en algunes escoles catalanes encara és una incògnita si es podrà fer aquesta setmana de vacances o no. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha obert la porta perquè ja no es faci aquest curs en determinats casos, especialment perquè tem que les ajudes econòmiques previstes per cobrir el cost de les activitats alternatives siguin insuficients. Durant una entrevista al programa "El secret" de Catalunya Ràdio, la nova consellera ha explicat que l'anterior govern ja va assignar les ajudes, però els centres encara no saben quants diners els pertoquen. Tot i que no n'ha confirmat les quantitats, Rigau ha dit que el nivell dels ajuts "és baix", i pot ser que molts centres que havien previst suplir les classes per activitats alternatives no s'ho puguin permetre ni amb els diners del govern.

Actualitzat
Així, caldrà estudiar les dades i parlar de les condicions particulars de cada centre, família i municipi per a l'actual curs escolar, i en funció de les seves necessitats o solucions alternatives, els centres faran, o no, la setmana blanca al febrer, prevista en alguns casos la setmana del 28 de febrer al 4 de març i, en altres, del 7 a l'11 de març.

"Ja estan assignats aquests diners, ja ho va deixar l'anterior govern. El que passa és que les sol·licituds han quedat per respondre. Imagini's que vostè ha previst una activitat que li costa 300 euros i que li donen 20 euros. La previsió que s'havia fet és un ajut, però la intensitat d'aquest ajut és baix", ha afirmat la consellera.

De cara al curs que ve, Rigau ja ha confirmat que la setmana blanca desapareixerà. També ha explicat per què a la resta d'Europa aquesta opció funciona, però que en el cas de Catalunya, les administracions i les famílies no tenen vacances en l'època de la setmana blanca, i això suposa una despesa alternativa innecessària per al govern.

El mes de setembre que ve, l'inici de les classes s'avançarà una setmana, com en el curs actual, i començaran el 7 de setembre. Durant el curs, els centres disposaran de quatre o cinc dies de lliure disposició per repartir-los com els vagi millor.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut