Barcelona

Richard Florida anteposa creativitat i inversions a les retallades per sortir de la crisi

Per fer front a la crisi, creativitat i inversió. Aquestes són les receptes que ofereix Richard Florida, un dels principals experts mundials en la relació entre urbanisme i economia. Considera que el veritable actiu són les capacitats productives i creatives de la gent i alerta que això no ha desaparegut. Florida diu en una entrevista a TV3 que l'austeritat, sense inversions, no és la solució i diu que la regió Barcelona-Lió té moltes possibilitats.

Actualitzat
Richard Florida es guanya la vida explicant la seva teoria arreu del món, com ha fet aquesta setmana a Barcelona al Congrés Mundial d'Economia Regional. Està convençut que avui, i més encara en el futur, el veritable motor de l'economia és el que anomena "la classe creativa".

Científics, enginyers, emprenedors, artistes, dissenyadors, mestres o metges. I diu que, perquè el talent floreixi, no hi ha res millor que una gran ciutat i la seva àrea d'influència.

Florida creu que Barcelona s'ha convertit en un imant per a la creativitat però es pregunta si pot mantenir-se així, tot i la crisi econòmica. "Jo crec que sí. Una de les coses que he vist és que moltes vegades les grans ciutats poden continuar competint mentre la resta del país queda enrere", es respon ell mateix.

Aquest expert creu que la megaregió que va des de Barcelona fins a Lió és una de les 20 o 30 més importants del món. Ara bé, una de les coses que s'ha de fer és construir-hi infraestructures.

No tot són retallades

Florida és una de les moltes veus que des dels Estats Units comencen a demanar que es replantegin certes polítiques d'austeritat.

Advoca perquè els països trobin la manera de repartir el pastís encara que sigui més petit, i invertir en mà d'obra, en educació, en infraestructura. Considera que no tot han de ser retallades i que "s'ha d'invertir per crear alguna cosa nova, que sigui productiva, atractiva i creativa".

No es tracta només de crear feines sense futur, diu. Reclama un nou compromís social que permeti a la gent trobar la manera d'utilitzar els seus talents creatius.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut