Rialp té el primer complex de pisos per a majors de 65 anys amb espais comunitaris de l'Alt Pirineu

ACN Rialp - El complex residencial Germans Farrero de Rialp, al Pallars Sobirà, és un edifici de deu pisos per persones majors de 65 anys amb espais comunitaris. Aquest equipament, únic a l'Alt Pirineu, s'ha construït gràcies a l'aportació econòmica (700.000 euros) de dos veïns de la població, els germans Farrero, i de l'Ajuntament (200.000 euros). Ara, 13 anys després de les primeres converses, entre l'Ajuntament i els dos veïns, ja difunts, el complex ja està a punt per rebre els primers residents. Els encarregats de gestionar aquest edifici són la cooperativa d'iniciativa social Actua. El responsable d'Actua Ponent Pirineu, Jaume Etxalar, ha dit que és un espai entremig entre una residència de gent gran i la vida autònoma.

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha explicat que el camí fins a arribar a tenir l'equipament llest no ha estat fàcil donat que hi ha molt pocs equipament amb aquestes característiques; pisos destinats únicament a persones majors de seixanta-cinc anys. Sabarich ha dit que aquesta era una de les poques condicions que van posar els germans Farrero a l'hora de definir el complex i com a alcalde "havia de complir la seva voluntat". Han passat tretze anys des de les primeres converses entre l'Ajuntament i els germans Farrero per definir la inversió de 700.000 euros que volien deixar al poble de Rialp.

Etxalar ha dit que les comarques del Pirineu ja disposen de força residències de gent gran que donen un servei molt important, però que un complex de pisos solament per majors de seixanta-cinc anys no existeix i donarà un servei "molt necessari". I més, tenint en compte les característiques d'aquest territori; pobles allunyats, poc poblats i sense serveis.

Residencial Germans Farrero

El complex té deu pisos de lloguer, amb capacitat per una o dues persones, i espais comunitaris on poder fer activitats conjuntes entre tots els residents. Les activitats de lleure s'aniran definint en funció de les necessitats dels usuaris. El lloguer del pis és de 500 euros mensuals més les despeses de comunitat.

Anar al contingut