Barcelona

Revetlla poc estiuenca amb temperatures a la baixa i algun ruixat a la costa central

La revetlla de Sant Joan serà relativament tranquil·la en conjunt, però amb temperatures nocturnes en descens a l'interior i alguns ruixats febles, de curta durada, sobretot cap a la costa central. Si els núvols us ho permeten, no us perdeu la superlluna.

Alberto AlcántaraActualitzat
Revetlla d'anticicló matisat. La calma anticiclònica s'ha instal·lat aquest cap de setmana, però això no vol dir que l'estabilitat sigui total. El pas d'una cua frontal ens porta més núvols i reactiva els ruixats, tot i que les pluges no afectaran ni de bon tros tot el territori.

La revetlla de Sant Joan serà relativament tranquil·la en conjunt, però hi ha alguns factors meteorològics a destacar. A Lleida i Tarragona esperem una nit de cel serè, tret de la Vall d'Aran. La contrapartida seran unes temperatures nocturnes en descens i un ambient fresc.

En el cas del sud de Tarragona, no oblidem el mestral. D'altra banda, haurem de vigilar els núvols residuals cap al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. Els models meteorològics accentuen la possibilitat d'alguns ruixats residuals, febles, de curta duració, sobretot cap a la costa Central. La tramuntana bufarà forta a la costa de l'Empordà. Si els núvols us ho permeten, no us perdeu la superlluna.

Dilluns, pocs canvis

Les condicions atmosfèriques generals seran molt similars a les del cap de setmana. L'anticicló dominarà des de l'Atlàntic i quedarà una mica d'aire fred a les capes altes atmosfèriques.

Els ruixats febles i dispersos de la matinada deixaran pas a un cel ennuvolat o mig ennuvolat cap al litoral i prelitoral de Barcelona i sud de Girona. Hi haurà alguns núvols trencats al vessant nord del Pirineu de Lleida. A la resta, el matí serà assolellat. La tarda també es presenta amb un clar domini del sol gairebé arreu, tret de l'est de Barcelona i Girona, on els núvols no desapareixeran. No es descarta alguna gota, però en cap cas precipitacions significatives.

Les temperatures matinals seran més baixes arreu, en alguns casos amb davallades de 4 o 5 graus, sobretot cap a ponent. Les màximes es mantindran a ratlla una jornada més. Amb el sol, la sensació serà de calor en general, però en cap cas una calor exagerada. La xafogor es notarà a la costa.

El mestral i la tramuntana començaran forts als dos extrems del país. A les Terres de l'Ebre, el vent anirà perdent força al llarg del matí i girarà a sud a la tarda. La tramuntana es mantindrà entre moderada i forta a l'Empordà i provocarà l'alteració de l'estat de la mar. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per onades de més de 2 metres i mig en aquest tram de la costa. El vent del sud s'imposarà a la costa Central.

Al País Valencià, cel poc ennuvolat. A les Balears, els núvols seran més abundants i no descartem algun ruixat feble. Vent de nord moderat a Menorca.

I els pròxims dies...

El sol serà el gran protagonista dels pròxims dies, amb aparició de núvols a la tarda a muntanya, però sense ser gaire amenaçadors, i potser núvols cap a la costa Central. L'anticicló mantindrà una posició que propiciarà la tramuntana. De calor en tindrem ben poca i de calorades no en tindrem abans de final de mes. Caldrà esperar al juliol per trobar dies amb la típica calor estival.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut