Escriptura de compravenda d'una hipoteca
Escriptura de compravenda d'una hipoteca

Respir a les hipoteques: l'euríbor diari cau de cop al 3,5%

La fallida del Silicon Valley Bank provoca una caiguda de l'euríbor diari, però la mitjana mensual volta el 3,8%

Jordina Molas SalortActualitzat

Els hipotecats poden tenir un petit respir gràcies a la fallida del Silicon Valley Bank. Una crisi que passa a l'altre costat de l'Atlàntic acaba tenint conseqüències per les butxaques dels consumidors, com ja es va veure a la crisi del 2008.

Ara l'euríbor ha frenat en sec i la taxa diària ha caigut en picat aquest dimarts fins al 3,5%, mentre que la setmana passada fregava el 4%.

De totes maneres, s'ha de tenir present que les hipoteques no es revisen amb aquesta taxa diària, sinó que es revisen amb l'euríbor mensual.

La caiguda diària ha ajudat a moderar aquesta mitjana del mes de març fins al 3,84% i allunya les possibilitats que, almenys aquest mes, tanqui per sobre del 4%.

Això relaxaria una mica les pujades de les quotes de les hipoteques, que els últims mesos s'enfilen, de mitjana, uns 300 euros al mes.
 

L'euríbor anticipa moviments del BCE

L'euríbor, que els últims mesos hem vist com s'anticipa a algunes decisions de política monetària, sembla que aposta perquè el Banc Central Europeu acabi alentint el seu pla d'apujar els tipus d'interès per no agreujar més els problemes econòmics.

Aquest dijous, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, tindrà la primera oportunitat de demostrar si creu que hi ha risc de contagi o no al sistema financer europeu.

Per ara, es dona per fet que encara seguirà amb el seu pla previst i apujarà els tipus d'interès, que ara estan al 3%. 
 

La Fed es reuneix la setmana que ve

La setmana que ve serà el torn de la Reserva Federal dels Estats Units, i allà potser sí que s'estarien repensant les pujades del preu del diner a un ritme tan ràpid.

Als Estats Units els tipus d'interès estan al 4,75%. L'estratègia d'apujar tipus respon a la intenció dels bancs centrals d'aconseguir rebaixar la inflació, disparada a banda i banda de l'Atlàntic. Però ara s'ha vist que té altres conseqüències, i als Estats Units ja han fet fallida dos bancs regionals, el Silicon Valley Bank i el Signature Bank, i es tem pel contagi a altres bancs de dimensió similar.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHipotequesBanc Central EuropeuSilicon Valley Bank
Anar al contingut