Els responsables del museu dels Beatles asseguren que no és el primer cop que desapareix un cartell del carrer (iStock)
Els responsables del museu dels Beatles asseguren que no és el primer cop que desapareix un cartell del carrer (iStock)
Liverpool

Resolt el misteri del rètol de Penny Lane: el donen, 47 anys després, al museu dels Beatles

Un estudiant confessa ara que, quan no estava "en les millors condicions", va robar el rètol d'aquest carrer de Liverpool

L'any 1976, el rètol de l'icònic carrer de Penny Lane, de Liverpool, va desaparèixer. Famós per la cançó que van fer-ne els Beatles el 1967, molts eren els fans que s'apropaven a fer-s'hi fotos, fins que finalment algú va decidir emportar-se'l. Ara, 47 anys després, s'ha resolt el misteri de la seva desaparició.

A començaments d'aquest any, un exalumne de la Universitat de Liverpool, de manera anònima, va contactar amb el museu The Beatles Story per donar el cartell, que continuava "completament impecable".

L'home va explicar que, en el moment que va decidir robar-lo, no estava "en les millors condicions", en referència a l'estat d'embriaguesa en què es trobava.

"He decidit tornar el rètol a la ciutat, on vaig passar sis anys molt feliços de la meva vida estudiant i on, a més a més, vaig conèixer la meva dona."

Els responsables del museu asseguren que no és el primer cop que desapareix un cartell del carrer, situat al barri de Mossley Hill, però expliquen que és el més antic que tenen.
 

Penny Lane, "molt més que un simple carrer"

Dan Barrington, membre del gabinet de transports de l'Ajuntament de Liverpool, ha alertat que el fet de robar rètols de carrers "pot comportar penes de presó", però ha assegurat que, en aquest cas, no es prendran mesures.

"Tenint en compte la història d'aquest cas i el fet que la persona que va robar el rètol ha decidit tornar-lo al seu lloc d'origen després d'un llarg viatge, crec que és millor deixar-ho estar."

L'alcalde de Liverpool, Steve Rotheram, per la seva banda, ha apuntat que "Penny Lane és molt més que un simple carrer, és una càpsula del temps musical immortalitzada per quatre nois que van sacsejar el món".

"El veritable significat de la cançó no està centrat ni en el carrer ni en el rètol, són les vivències i els personatges que Paul McCartney recorda de l'època en que va créixer aquí. La infermera, el banquer, el bomber i el barber són l'autèntic tresor de Penny Lane."

Després d'adequar-lo per poder-lo exposar, el rètol ja forma part de la col·lecció del museu The Beatles Story, amb seu al Royal Albert Dock.

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut