Resolt el doble crim dels kalàixnikovs de Salou del maig passat 

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional francesa resolen conjuntament el doble homicidi vinculat al crim organitzat marsellès, segons ha pogut saber TV3

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

De casquets de kalàixnikovs, a l'escenari del crim, n'hi havia un grapat. Als dos homes els van disparar amb arma de guerra un vespre de principis de maig del 2023 a Salou, quan estaven dins del cotxe, aparcats en una zona d'apartaments turístics.

El rerefons de l'assumpte ja el van olorar els investigadors dels Mossos d'Esquadra des del primer moment: crim organitzat i tràfic de drogues. L'origen estava a uns quilòmetres de distància, a Marsella, lo de Salou va ser -en certa manera- circumstancial, oportunista. Este doble homicidi de l'any passat ha quedat resolt fa unes hores segons ha pogut saber TV3


Una feina de mesos

La Unitat Territorial d'Investigació dels Mossos de Tarragona porta vuit mesos treballant-lo amb la policia nacional francesa.

Les dues víctimes -de vint-i-tants anys- van quedar desprotegides quan van decidir anar cap a Salou a passar-hi uns dies. Tant si va ser un viatge per negocis, il·legals, com si va ser per plaer o perquè fugien de la justícia francesa, que n'havia condemnat un a sis anys, quedaven lluny de l'aixopluc de l'organització criminal a què pertanyien. 

Un d'ells estava ben emparentat amb la cúpula i, per tant, era objectiu d'una organització rival. Al districte 14 de Marsella, d'on provenien, estaven i encara estan en una lluita pel control del territori, pel negoci del tràfic de drogues.


Lluita de clans a Marsella

Resoldre este crim ha permès, també, sacsejar el vesper de Marsella, on els narcohomicidis són constants i impliquen també menors d'edat. La fiscalia, en roda de premsa, ja va posar el crit al cel, que la situació era prou alarmant. 

En este cop policial hi ha hagut diverses detencions que van més enllà del doble crim de Salou, que tenen a veure amb altres assumptes. De fet, algunes detencions s'han fet a la presó, perquè molts dels sospitosos hi estan per altres fets delictius, o bé complint condemna, o bé esperant judici. Però això ho explicarem, aviat, en un altre episodi.


Una detenció clau

A l'Omar i al Nadir els van matar a trets de kalàixnikov. Encara no eren les onze de la nit.  

La perícia d'una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos va permetre la detenció -aquella nit- d'un dels sospitosos. Al cotxe, que cremaven per desfer-se'n dels indicis que els poguessin incriminar, hi van trobar armes de guerra i també dues granades de mà.

Aquella detenció tenia doble vàlua perquè els donava dades clares de per on havia d'anar la investigació i alhora va permetre als Mossos aportar informació de pes a la policia francesa. Ara hi ha tres detinguts més vinculats amb l'autoria del crim, però també altres de relacionats amb l'encàrrec i els que van facilitar la logística necessària per matar.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut