El Prat de Llobregat

Rescaten un home amb obesitat mòrbida al Prat esbotzant una finestra del pis, ple de brossa

L'home, que pesa més de 250 quilos, havia trucat al 112 demanant ajuda i l'han hagut de treure amb una grua, en una operació que ha durat més de 6 hores

RedaccióActualitzat

Els Bombers han rescatat aquest dimecres al Prat de Llobregat un home de 48 anys amb obesitat mòrbida entrant per una finestra perquè el pis on vivia estava ple d'escombraries.

Segons han explicat fonts de l'Ajuntament del Prat, l'home ha trucat al 112 a les 9 del matí d'aquest mateix dimecres demanant ajuda perquè havia caigut a casa seva.

Però quan la Policia Local i els Bombers hi han arribat no hi han pogut entrar, a causa de les deixalles acumulades per tot el pis, una planta baixa del carrer de l'Estany de l'Albufera.

Després del rescat l'home l'han ingressat a l'Hospital de Bellvitge i, segons fonts del SEM, la seva obesitat és extrema: pesa entre 250 i 300 quilos.


Han entrat per la finestra i l'han tret amb una grua

Per aconseguir arribar fins a l'home han hagut d'entrar per una finestra arrencant la reixa que hi havia, esbotzant part de la paret i apartant el volum enorme de deixalles que omplia el pis.

Això ha estat cap a dos quarts d'una del migdia, i efectius del SEM l'han reanimat amb oxigen i aigua.

No ha estat fins tres hores després que l'han pogut treure del pis amb una grua a través de la finestra ampliada i l'han pujat a una ambulància per portar-lo a l'hospital.


Síndrome de Diògenes extrem segons els Bombers

El cas l'ha donat a conèixer hores després a Twitter la periodista Anna Punsí, afirmant que l'home ha dit que feia tres anys que no sortia de casa i que feia una setmana que no menjava ni bevia res.

També que els Bombers que hi han anat no havien vist mai una situació de síndrome de Diògenes tan extrema, i que s'han hagut de posar vestits especials per moure's per dins del pis.

Finestra del pis on han rescatat un home amb obesitat mòrbida, aquest dimecres al Prat de Llobregat

Sense aigua a casa durant 3 anys

Alguns veïns han explicat a TV3 aquest dijous al matí que havien trucat a la policia diverses vegades i que havien vingut patrulles, però que com que l'home no els obria la porta, sempre marxaven sense fer res.

També que fa tres anys li van tallar el subministrament d'aigua, quan van haver de fer reparacions al pàrquing per unes filtracions, i que des de llavors no en tenia, una informació confirmada per l'asseguradora de l'edifici.

Un veí que va ser president de la comunitat fa 10 anys ha assegurat que llavors ja va anar a serveis socials de l'ajuntament per exposar el cas de l'home rescatat ara, però sense cap resultat.

Per la seva banda la farmacèutica veïna, de la qual l'home era client habitual, ha explicat que feia 2 anys que no anava a buscar la medicació que prenia quotidianament.


Serveis Socials van intervenir el 2003 i el 2013

Serveis Socials de l'Ajuntament han explicat a TV3 que fa 20 anys que van fer la primera intervenció amb aquest home, perquè ja llavors acumulava deixalles a casa.

Segons afirmen, van aconseguir contenir-lo, però 10 anys més tard van tornar a intervenir pel mateix motiu, i dos anys després, el 2015, van considerar que la situació estava resolta.

Des de llavors cap assistent social no havia tornat a fer-se'n càrrec, malgrat les trucades dels veïns, que l'any passat van motivar almenys una visita de la Policia Local, però no els va obrir i l'home va dir al SEM per telèfon que estava bé.

Els responsables del serveis socials municipals han admès que aquest cas mostra que han fallat els protocols d'intervenció social i sanitària, i que la interrupció de la medicació hauria d'haver estat un indici suficient per reobrir-lo.

Tot i això, han dit que, sense el consentiment de la persona afectada, no poden entrar al domicili sense autorització judicial, i han afegit que estan fent seguiment d'uns 5 casos similars al municipi.

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut Mental
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut