Japó

Reobren platges de Fukushima 7 anys després de la devastació del tsunami

El Japó reobre platges afectades pel tsunami i les fuites de la central de Fukushima enmig d'una forta onada de calor

RedaccióActualitzat

Set anys després del terratrèmol i posterior tsunami que va arrasar la costa del nord-est del Japó, inclosa la central nuclear de Fukushima, les autoritats nipones han reobert avui dues platges que estaven tancades des del 2011.

Durant tot aquest temps les platges de la zona han estat precintades a causa de la radioactivitat acumulada després de la catàstrofe nuclear. Ara, les autoritats han tornat a autoritzar-hi el bany, un cop s'ha comprovat que els nivells ja estan per sota dels mínims de seguretat. També s'han reconstruït els dics que van quedar malmesos pel tsunami.

 

Aquest dissabte s'han reobert les platges de Haragamaobama, situada a la ciutat de Soma, i la d'Ishinomaki, a Miyagi.

La de Fukushima és una regió del Japó que, abans del tsunami i de la catàstrofe a la central nuclear, rebia els mesos d'estiu entre 30.000 i 50.000 visitants.

La reobertura coincideix amb una onada de calor que afecta tot el Japó i que, en una setmana, ha provocat una trentena de morts.

 

Abans de deixar que els primers banyistes ocupessin amb tovalloles i cadires la sorra de la platja, s'hi ha fet un ritual religiós per demanar la protecció de la zona.

L'11 de març del 2011 hi va haver un terratrèmol que va provocar el pitjor tsunami de la història del Japó i que va inundar quilòmetres de costa. Com a conseqüència del tsunami van morir més 18.000 persones i hi van haver desenes de milers de desplaçats.

 

ARXIVAT A:
JapóFukushima
Anar al contingut