El nou tema de la Mushkaa porta el nom de "Renaixement"
El nou tema de la Mushkaa porta el nom de "Renaixement" (ICS)

"Renaixement", la nova cançó de Mushkaa feta amb adolescents víctimes de violència sexual

Les noies han compartit amb la cantant les seves experiències en un procés de creació conjunt d'un tema que busca formar part del procés de recuperació

"No sé com reaccionaran, no sé si ho acceptaran, no sé si em jutjaran." Són els primers versos de "Renaixement", la nova cançó que ha compost Mushkaa. Però en aquesta ocasió la cantant de Vilassar de Mar no ho ha fet sola, ho ha fet de la mà d'un grup d'adolescents víctimes de violència sexual.

Les noies, que tenen entre 13 i 16 anys, van compartir amb l'artista les seves experiències al llarg de quatre sessions de cocreació, que van culminar amb l'enregistrament del tema en un estudi professional.

En la presentació del tema, Mushkaa ha explicat que el procés l'ha fet adonar que "podria haver estat fàcilment una d'elles".

"Sent artista sembla tot molt idíl·lic, però això m'ha fet tocar de peus a terra. M'ha servit per connectar amb la realitat."

 

 

Les adolescents formen part del Grup de Teràpia Cognitivoconductual Focalitzada en el Trauma de la Unitat d'Atenció a les Violències vers la Infància i l'Adolescència, l'equip EMMA, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

L'objectiu de l'experiència, tal com apunta l'equip, és empoderar les noies contra la violència que han patit i plasmar la seva experiència com a part de la recuperació. "Cadascuna ha aportat el seu granet de sorra des del punt en què es trobava. La Mushkaa és una referent, i això els ha donat moltes forces", expliquen.

L'ICS ha assegurat que el projecte, que s'inscriu dins de l'estratègia Arts en Salut, ha tingut "un impacte positiu en l'estat emocional i en el sentiment de grup de les noies" i afirmen que la cançó ja s'ha fet servir en pacients "que estan passant per moments molt difícils".

"Els pacients connecten amb el missatge, des de la perspectiva clínica té molt bons resultats."

Amb el tema, es contribueix també a conscienciar sobre l'abús sexual infantil que, segons el Consell d'Europa, afecta al voltant del 20% dels nens, les nenes i els adolescents.

Les noies, que tenen entre 13 i 16 anys, han compartir amb l'artista les seves experiències
Les noies, que tenen entre 13 i 16 anys, han compartit amb l'artista les seves experiències (ICS)
ARXIVAT A:
MúsicaAgressió sexual
Anar al contingut