Alcanar

Registren terratrèmols de fins a 3,9 graus a la planta de gas Castor, a la costa del Montsià i el Baix Maestrat

Tot i que la majoria no s'han percebut des de les poblacions, ja són més de 300 els petits terratrèmols que s'han registrat aquests dies a la zona.

RedaccióActualitzat
Continua l'activitat sísmica davant de la costa entre Alcanar, al Montsià, i Vinaròs, al Baix Maestrat, on està situada la planta submarina de gas Castor. Tot i que el govern de l'Estat va paralitzar dijous la injecció de gas a la planta, els últims dies s'han detectat més de tres-cents sismes.

Els últims han estat la nit i matinada passades, quan tres sismes han superat els 3 graus a l'escala de Richter. El primer, entre Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs; i el segon, de 3,7, també a Sant Carles de la Ràpita. El més fort ha estat al voltant de les quatre de la matinada davant de la costa de Castelló, i ha arribat als 3,9 graus, una xifra ja preocupant, especialment per als veïns, tot i que no s'han registrat danys. Abans, aquest diumenge al vespre, se n'han registrat dos més, amb una magnitud de 2,8 i 2,7, respectivament, a l'escala de Richter.

Alguns veïns de la zona han notat com tremolaven els vidres i els mobles de casa seva. La població de la zona està intranquil·la i tant el 112 com les policies locals de la zona han rebut algunes trucades.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha declarat a Catalunya Ràdio que ha demanat explicacions al govern espanyol, a la Generalitat Valenciana i a l'empresa exportadora del Projecte Castor, però no n'ha obtingut cap resposta.

Mentrestant, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha demanat al govern espanyol que es revisi la seguretat de les instal·lacions de la Castor i que s'elabori un informe sismològic acreditat, per part d'una empresa externa independent.

De moment, el Ministeri d'Indústria ha ordenat aturar de manera temporal la injecció de gas natural al magatzem submarí Castor, que aviat hauria d'haver entrat en funcionament davant la costa del Montsià.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut