Refugiats i ONGs desallotjats d'Idomeni denuncien les condicions deplorables dels camps on els estan reubicant

Alguns fins i tot marxen a peu a buscar altres sortides pel seu compte

RedaccióActualitzat

Tant els refugiats que aquest dimecres estan evacuant d'Idomeni com els que van expulsar ahir, els traslladen a algun de la trentena de camps oficials repartits per tot Grècia. En bona part, els porten a prop de Salònica, la segona ciutat de Grècia, que és a més de vuitanta quilòmetres de la frontera. Molts d'aquests refugiats no saben on els porten, i els que han arribat als camps denuncien el que hi troben.

Al camp de Salònica ja hi ha més persones de les que pot acollir, i encara hi ha 6.000 refugiats a Idomeni pendents de ser traslladats. Els autocars que han sortit de matinada ja no duien els refugiats als camps oficials sinó que els han començat a dur a fàbriques abandonades, on se'ls planta la tenda i se'ls deixa, altre cop, en condicions indignes, segons han denunciat refugiats i voluntaris.

Marc Garcia i Núria Codornis, voluntaris que són a la zona i testimonis d'aquests trasllats, han explicat que "les condicions són precàries, sense aigua potable i amb pocs lavabos i recursos". Garcia denunciava que s'està "enganyant la gent" i que aquestes persones no tenen encara ni garantit "l'accés als àpats diaris, documentació, aigua a les dutxes, recollida de brossa ni sanitat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut