Sant Joan Despí

Rècord històric de La Marató: 12.387.634 euros contra el càncer

S'han tancat definitivament els donatius per a La Marató, i la xifra parla molt de la solidaritat dels catalans, perquè no hi ha cap altre programa al món que recapti més diners per habitant.

RedaccióActualitzat
La nit de La Marató va acabar amb una xifra de recaptació realment elevada: 10.113.152 d'euros. Tres mesos després, quan s'han tancat definitivament els donatius de l'edició del 2012, aquesta xifra és de rècord històric: 12.387.634 euros, que es destinaran a la investigació del càncer. Són 3,4 milions més que la xifra màxima del 2011; una xifra que parla molt de la solidaritat dels catalans, perquè no hi ha cap altre programa al món que recapti més diners per habitant.

Aquests diners finançaran els millors projectes de recerca oncològica, per avançar en la prevenció i diagnòstic del càncer i en el disseny de teràpies personalitzades. Al novembre es faran públics els seleccionats, després de passar un rigorós procés de selecció coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

21 edicions

La Marató és un programa que neix a TV3, però que, després de 21 edicions, el carrer ja s'ha fet seu. Ho demostren les 2.221 activitats populars organitzades per entitats, associacions i col·lectius socials, culturals i esportius del país en una demostració d'implicació que ha crescut un 21% respecte al 2011. Només aquest moviment ciutadà espontani ha aportat 2,2 milions d'euros al marcador del programa. En les 21 edicions celebrades, La Marató de TV3 ha recaptat 119.004.096 milions d'euros, i s'ha convertit d'aquesta manera en un dels motors de la recerca científica del país i en una eficaç plataforma de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades.

L'edició 2013 de La Marató de TV3 es farà el diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives, segons ha decidit el Patronat de la Fundació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut